Perustiedot - Rachcliff Charlie on virtuaalihevonen

virallinen nimi Rachcliff Charlie rotu, sukupuoli hannover, ori
väri, säkäkorkeus kimo, 164 cm syntymäaika 15.04.2012
rekisterinumero VH12-011-0227 painotus, koulutustaso kouluratsastus, Intermediaire I
kasvattaja Rachcliff omistaja AE (VRL-08709)


Luonnekuvaus

Just chill and take it slow!
Lenni ottaa asiat hyvin rauhallisesti ja on huoleton ori. Lenni on näyttävä hannoverinhevonen ja se kerää katseita kouluradoilla. Ori kulkee aina pää pystyssä uusiin kokemuksiin jopa vaikeuksien jälkeen. Se on todella kiltti ja hyväluonteinen hevonen, jonka kanssa on ilo tehdä töitä. Se jaksaa oppia uutta ja suhtautuu uusiin asioihin huolettomasti ja pelottomasti.

Karsinassa Lenni on utelias jokaisen hoitotoimenpiteen suhteen ja onkin usein mukana hoitamisessa. Se tunkee turpansa harjakoriin, hoitajan taskuihin ja rakastaa hipsutella huulillaan hoitajan päätä ja hiuksia - miinuspuoli tässä on kuolainen kuontalo vaikka pieni hieronta ei olisikaan pahitteeksi. Lenni nauttii harjauksesta ja seisoo oikeastaan kiltisti koko hoidon ajan. Käytävällä se on hieman levottomampi, sillä se haluaisi käydä sanomassa moikat jokaiselle karsinanaapurille ja tallikissalle. Taluttaessa Lenni saattaa esitellä itseään tanssahtelemalla todella miehekkäästi sekä hirnahdellen neideille hävyttömyyksiä. Muuten Lenni on todella mukava käsitellä myös narun päästä. Muiden hevosten kanssa Lenni tulee oikein loistavasti toimeen. Jätkien kanssa sitä usein lapsettaa ja se kirmaileekin suloisesti hyppien ja loikkien tarhassa. Kovat pojat ei tähän leikkiin useimmiten lähde mukaan, mutta hyväntuulisuus tarttuu moneen lajitoveriin eikä orin tarvitse yksin leikkiä.

Lenni on loistokaveri treenaamiseen! Vaikka se ei välttämättä vielä kaikkia asioita osaa tai tajua, se on todella yritteliäs ja yrittää pysyä parhaansa mukaan perässä ratsastajan avuissa. Pienintäkään luovutuksen merkkiä ei tässä poikamiehessä näe edes sekunnin murto-osaa! Se on täysin sieluin ja voimin yrittämässä parhaansa. Lenni on herkkä ratsastaa ja se kuuntelee koko ajan ratsastajan apuja. Apujen ei tarvitse olla edes isoja, vain pieni hipaisu pohkeella tai puristus kädellä riittää. Lenni on todella reipas ratsastettava eikä sitä tarvitse käskeä eteenpäin. Esteillä ori ei ole parhaimmillaan, sen hyppytyyli muistuttaa lähinnä villintynyttä kania tai tasajalkaa pomppivaa peuraa - tai pahimmassa tapauksessa jopa molempia. Se kuitenkin yrittää parhaansa ja alle metrin esteillä se pärjää jo kokonsa vuoksi. Kouluradoilla Lenni taas on oikein loistava menopeli ja se vääntyy jos jonkinmoisen kiemuraan. Tämä ori on myös oiva kaveri maastoreissuille, sillä se ei pelkää mitään ja osaa nauttia rentouttavista lenkeistä.


Sukutaulu ja sukuselvitys

i. Charleston O'Polo ii. Welle's Unique iii. Sweet Sensation
iie. Welle 345
ie. Morbid Lover PB iei. Rendezvous
iee. Filthy Nails
e. Rachcliff Chelsea ei. Amarn Capriccio eii. Boases
eie. Chartlothe
ee. Amarn Elsinore eei. Necrophobia
eee. Elsinohri. Charleston O' Polo on ruunikko hannoverinhevosori. 166 cm korkea, kouluratsastukseen painottunut Toni kisaa kyseistä lajia Grand prix -tasolla, joten kyseessä on kovatasoinen kouluhevonen. Orilla on hyvin kouluosaamisen lisäksi erinomainen rakenne, josta todisteena on VIR MVA Ch -arvonimi. Toni on palkittu lisäksi kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa ensimmäisellä palkinnolla. O' Polo Warmbloodsin kasvatti asustaa nykyään Yedidassa. Toni on pääsääntöisesti hyväkäytöksinen, mutta keksii mielellään omia ohjelmanumeroita ratsastaessa. Toni tulee menestyneestä puoliverisuvusta ja on jatkanut tätä neljän upean puoliverivarsan voimin.
ii. Welle's Unique oli ruunikko hannoverinhevosori. 162 cm korkea Upi oli palkittu hevonen, joka koulupainotteisuudesta huolimatta kisasi myös menestyksekkäästi valjakkoajoa vaativalla tasolla. Kouluratsastusta ori kisasi vaativimmillaan prix St. Georges -luokissa. Nyt jo edesmennyt, kymmenen jälkeläistä omaava Upi palkittiin HANN2-, YLA2-, VVJ-III - sekä KRJ-II -saavutuksilla. Lisäksi oria on huomioitu hyvän rakenteen ja näyttelymenestyksen ansiosta VIR MVA Ch -arvonimellä. Upia ei hyvästä rakenteesta huolimatta ole kuitenkaan kantakirjattu. Luonteeltaan Upi ei täyttänyt puoliverisille asetettuja "luonnevaatimuksia". Ratsuna Upi ei välittänyt toistoista, oikeastaan ne olivat vain hyväksi hieman huonon muistin omaavalle orille.
iii. Sweet Sensation on musta hannoverinhevosori. 170 cm korkea, kantakirjaan kolmannella palkinnolla kirjattu Sennu on koulupainotteinen ori. Yleislaatuarvostelussa kolmannella palkinnolla palkittu ori on palkittu myös KRJ-III -palkinnolla. Hallapurossa asuva ori on luonteeltaan yhteistyöhaluinen ja jokseenkin ruunamainen. Ratsuna Sennu on kuuliainen ja osaava tapaus, joka menee koulukisoissa aina Grand prix -tasolla asti. Ori on pärjännyt myös NJ:n alaisissa näyttelyissä, mutta näyttelyarvonimiä orilla ei ole. Kunniamaininnoilla ja muutamilla serteillä palkittu Sennu on kilpaillut myös este-, maastoeste- ja kenttäratsastusta sekä valjakkoajoa. Sennulla on viisi jälkeläistä, joista kolme ovat tammoja.
iie. Welle 345 oli musta hannoverinhevostamma. 28-vuotiaana menehtynyt 167 cm korkea Welle kisasi valjakkoajoa, sekä kouluratsastusta aina grand prix -tasolla. Tamma kiersi myös useaan otteeseen PKK:n alaisia näyttelyitä, joissa Welle menestyi hyvin. Tamma onkin palkittu VIP-MVA Fn -arvonimellä. KRJ-IV -, VVJ-III -, YLA3 -palkinnoilla palkittu tamma on kantakirjattu toisella palkinnolla. Wellellä on 12 jälkeläistä, joista seitsemän ovat oreja ja loput tammoja. Jälkeläisissä on muutamia palkittuja yksilöitä. Luonteeltaan tamma oli rauhallinen, joka oli ratsastaessa lahjakas hevonen. Wellen askellus oli nättiä ja tamma kuunteli hyvin apuja.
ie. Morbid Lover PB on rautias hannoverinhevostamma. 167 cm korkea, koulupainotteinen Vera on Skurvashin kasvatti, joka asustaa nykyään O' Polo Warmbloodsissa. Koulua Grand prix -tasolla menevä Vera on reipasluonteinen, jonka askellajit ovat pehmeitä ja niissä on helppo istua. Pieniä apuja totteleva tamma on sijoittunut monia kymmeniä kertoja eritasoisissa luokissa kouluratsastuksen saralla. Veralla on kolme hannoverjälkeläistä, joista kaksi ovat oreja ja yksi tamma. Kaikki jälkeläiset ovat syntyneet O' Polo -kasvattiliitteen alle. Veraa ei ole palkittu missään laatuarvosteluissa, eikä tamma ole kiertänyt näyttelyitä, mutta rahkeita tammalla olisi ainakin laatuarvosteluihin.
iei. Rendezvous on 171cm korkea hannoverinhevosori. Rene on luonteeltaan orimainen, jolta löytyy tahtoa vaikka muille jakaa. Koulupainotteisella orilla on neljä hannoverjälkeläistä, joista kaikki ovat tammoja. Jälkeläiset ovat palkittuja, mm. yksi jälkeläinen on palkittu KRJ-I -palkinnolla, ja ne ovat perineet Renen hienon rakenteen ja askelten pehmeyden. Renen selässä on helppo istua juurikin orin askelluksen takia, joka on pehmeyden lisäksi upeaa katseltavaa. Ori kuuntelee hyvin pieniä apuja, joten ratsukon yhteistyö näyttää vaivattomalta.
iee. Filthy Nails on 163cm korkea hannoverinhevostamma. Itävallasta tullut tamma asuu Skurvashissa, jossa tammalla kisataan kouluratsastusta aina Grand prix -tasolla asti. Nilla tulee kivasta, vaikkakaan ei kovin menestyneestä hannoverinhevossuvusta. Tammalla on neljä jälkeläistä, jotka ovat jatkaneet tämän sukua. Luonteeltaan Nilla on diivamainen, joten tamman kanssa tarvitaan kärsivällisyyttä. Ratsastaessa Nillan kanssa tulee toimeen kuka tahansa, mitä ei välttämättä uskoisi hoitotoimenpiteiden jälkeen, joiden aikana tamma saattaa olla hieman omapäinen. Askellus tammalla on reipasta etenkin koulukentillä, mutta esteiden parissa tamma saattaa liikkua hieman laiskasti.

e. Rachcliff Chelsea on 167 cm korkea hannoverinhevostamma. Tamma asuu urheiluhevosia kasvattavassa Rachcliffissa, joka on samalla myös tamman kasvattitalli. Tamma tulee menestyneestä puoliverisuvusta, joka on täynnä potentiaalisia kouluhevosia. Tamma ei itse ole vielä kovinkaan menestynyt, mutta tälle povataan hyvää kisauraa kouluratsastuksen parissa. Tällä hetkellä vielä helppoja luokkia menevän tamman uskotaan suorittavan myöhemmällä iällä Grand prix -luokat leikiten. Luonteenpiirteitä tamma on perinyt molemmilta vanhemmiltaan. Charlie on emänsä toistaiseksi ainoa jälkeläinen, ja se onkin perinyt lahjakkuutensa emältään.
ei. Amarn Capriccio on 171 cm korkea hannoverinhevosori. Koulupainotteinen ori on lähtöjään Gestüt Spiegelungista, mutta tämä myytiin Rachcliffiin, josta ori sai tavoitteellisen kodin. Ori on menestynyt kouluhevonen, joka kisaa vaativimmillaan Grand prix -tasolla, orilla onkin yli 40 sijoitusta koululuokista. Nyt jo kisaeläkkeelle vetäytynyt ori hoitaa jalostusorin toimia, orilla onkin kaksi hannoverinhevosjälkeläistä. Ori on kuitenkin tarjolla myös täysiveri- ja ratsuponijalostukseen. Ori on periyttänyt hienoa rakennettaan ja kouluosaamistaan jälkeläisilleen.
eii. Boases on rautias hannoverinhevosori. 170 cm korkea Boss on eläkkeellä oleva kouluhevonen, joka asuu Gestüt Spiegelungissa. Yleislaatuarvostelussa kolmannella palkinnolla palkittu ori on kisannut parhaimmillaan Grand prix -tasolla ja ori onkin kiertänyt kisoja ahkeraan tahtiin. Ori on luonteeltaan hieman levoton, mutta tutustumisen jälkeen orista löytyy myös kiltimpi puoli. Ratsuna Boss on energinen ja osaava, mutta osaa kuitenkin järjestää erilaista ohjelmaa kyllästyttyään. Bossilla on viisi hannover-jälkeläistä, joista kolme ovat tammoja ja kaksi oreja. Ori on periyttänyt jälkeläisilleen hienoa rakennettaan ja upeaa askellustaan.
eie. Chartlothe on kimo hannoverinhevostamma. 171 cm korkea, koulupainotteinen Lotte kisaa kouluratsastusta tällä hetkellä int-I -tasolla, mutta tavoitteissa olisi myöhemmällä iällä Grand prix -luokat. Gestüt Spiegelungissa asuva tamma on luonteeltaan hieman hankala. Hoitotoimenpiteet tuottavat ongelmia, jos Lotte huomaa hoitajan tekevän omasta mielestään jotakin väärin. Ratsastaessa tamma on kuitenkin säyseämpi, eikä kenkkuile turhia ihmisen keikkuessa selässään. Lotte esittelee mielellään osaamistaan muille, etenkin kisapaikalla tamma tykkää pitää itseään esillä.
ee. Amarn Elsinore on 165 cm korkea hannoverinhevostamma. Kouluradoilla kilpailevalla tammalla on tavoitteena Grand prix -luokat, joihin tammalla on varmasti rahkeita riittävällä harjoittelulla. Tamma periytyy myös koulupainotteisesta suvusta, mistä juontunee tamman kauniit askeleet. Useita kymmeniä sijoituksia keränneellä tammalla on kaksi hienoa hannover-jälkeläistä, ori ja tamma. Gestüt Spiegelungin kasvattama tamma asuu nykyään rion hoivissa Rachcliffissa.
eei. Necrophobia on rautias hannoverinhevosori. 170 cm korkea Nekku on koulupainotteinen komistus, joka taitaa koululiikkeitä aina Grand prix -tasolle asti. Menestyneestä puoliverisuvusta tuleva ori on luonteeltaan orimainen, joka vaatii ratsastaessa herkät avut toimiakseen hyvin. Liian napakoista avuista Nekku huomauttaa näyttävillä pukeilla ja pompuilla, joiden seurauksena ratsastaja on mitä luultavimmin maankamaralla. Runsaasti sijoituksia keränneellä Nekulla on kaksi hienoa hannover-jälkeläistä, joista toinen on ori ja toinen tamma.
eee. Elsinohr on kimo hannoverinhevostamma. 167 cm korkea Elsa asuu Gestüt Spiegelungissa, jossa tammalla kisattiin kouluratsastusta aina Grand prix -tasolla. Nykyään Elsa on kisaeläkkeellä, mutta toisinaan tätä käytetään jalostukseen. Yleislaatuarvostelussa toisella palkinnolla palkittu Elsa on luonteeltaan tarkka neiti, joka kaipaa rutiineja ympärilleen. Asiat tulee tehdä totutulla tavalla, muuten tamma kyttäilee loppupäivän ihmeissään. Ratsastaessa Elsa osaa olla vaativa ja tammalle tuleekin näyttää kaapin paikka heti kättelyssä. Osaamista tammalta ei kuitenkaan puutu, tämä onkin sijoittunut monia, monia kertoja. Elsalla on neljä hannover-jälkeläistä, kolme oria ja yksi tamma.

Jälkeläiset

00.00.0000 o. Varsan nimi (i/e. Nimetön)
00.00.0000 o. Varsan nimi (i/e. Nimetön)Kilpailukalenteri

Pvm Kutsu Luokka Sijoitus
KRJ
08.07.2012 Arvolaakso Helppo B 2/40
13.07.2012 Arvolaakso Helppo B 6/40
17.07.2012 Diega Ponies Helppo B 4/40
18.07.2012 Diega Ponies Helppo B 1/40
01.08.2012 Malsamo Vaativa B 5/60
03.08.2012 Malsamo Vaativa B 3/60
06.08.2012 Malsamo Vaativa B 5/60
21.08.2012 Takamaiden suomenhevoset Vaativa A 2/50
23.08.2012 Takamaiden suomenhevoset Vaativa A 4/50
24.08.2012 Takamaiden suomenhevoset Vaativa A 3/50
31.10.2012 Koston Suomenhevoset Vaativa A 7/60
13.11.2012 Oldfinion St. Georges 2/50
14.11.2012 Oldfinion St. Georges 4/50
15.11.2012 Oldfinion Intermediate I 5/50
07.11.2012 Cabinet Riders Vaativa A 5/40
15.11.2012 Cabinet Riders Vaativa A 1/40
10.11.2012 Cheval Delamer Vaativa A 4/40
09.11.2012 Team Oxnoxius Vaativa A 1/30
09.11.2012 Team Oxnoxius Vaativa A 3/30
16.11.2012 Cabinet Riders Intermediaire I 3/40
24.11.2012 Kaylee Stables Intermediaire I 1/30
06.12.2012 Cabinet Riders Vaativa A 1/40
25.11.2012 Cabinet Riders Intermediaire I 6/40
28.11.2012 Cabinet Riders Intermediaire I 5/40
29.11.2012 Cabinet Riders Intermediaire I 2/40
30.11.2012 Cabinet Riders Vaativa A 6/40
01.12.2012 Cabinet Riders Intermediaire I 1/40
11.12.2012 Koston Suomenhevoset Vaativa A 5/60
15.12.2012 Koston Suomenhevoset Vaativa A 3/60
07.12.2012 Team Oxnoxius Vaativa A 2/30
09.12.2012 Team Oxnoxius Vaativa A 3/30
Muut
20.07.2012 Rodenheim VVJ, noviisi 2/40
30.07.2012 Bellwood Park KERJ, helppo 3/40
12.08.2012 Bairdon KERJ, harraste 7/50
17.08.2012 Taikakuun kartano KERJ, harraste 6/40
17.08.2012 Taikakuun kartano KERJ, harraste 6/40
26.08.2012 Satulinna KERJ, helppo 1/30
28.08.2012 Satulinna KERJ, helppo 3/30


Ulkoasun © Valomerkki, kiitos!