MILKAN ILLUSIA


NimiMilkan Illusia KasvattajaMalsamo
Rotu, skpSuomenhevonen, tamma OmistajaAE, Kajon Suomenhevoset
VäriRuunikko RekisterinumeroVH-00000
Säkäkorkeus155 cm PainotusYleispainotteinen
Syntymäaika10.12.2012 KoulutustasoHeA, 90cm, noviisi
Meriitit ei meriittejä

Milkan Illusia täyttää 4-v. 10.02.2013. Milkan Illusia on virtuaalihevonen


Klikkaa kuva suuremmaksi, kuvasta kiitos scirlin!

Luonnekuvaus

Luonnekuvaus tulee tähän.


Klikkaa kuva suuremmaksi, kuvasta kiitos scirlin!

Sukutaulu ja sukuselvitys

Väiski V.
sh, prt, 151 cm
yleispainotus
ei meriittejä
ii. Repe Sorsa
evm, sh, prt, 150 cm
iii. Riki Sorsa
evm, sh, tprt, 156 cm
iie. Kesäheinä
evm, sh, rt, 157 cm
ie. Pupupää
evm, sh, rt, 153 cm
iei. Osku
evm, sh, prt, 152 cm
iee. Kananen
evm, sh, prt, 156 cm
Hittavaisen Irina
sh, trt, 155 cm
yleispainotus
ei meriittejä
ei. Hittavaisen Otso
evm, sh, prt, 155 cm
eii. Hittavaisen Olli
evm, sh, tprt, 157 cm
eie. Hittavaisen Taina
evm, sh, rt, 153 cm
ee. Hittavaisen Iines
evm, sh, trt, 153 cm
eei. Hittavaisen Ilpo
evm, sh, trt, 157 cm
eee. Joulu-Lahja
evm, sh, prt, 153 cm

Isä Väiski V. on punarautias, 151cm korkea, yleispainotteinen suomenhevos-ori, jolla on kisattu sekä esteratsastuksessa, että kouluratsastuksessa menestyksekkäästi. Eikä tuo menestys ole mikään ihmekkään, sillä tämä herra on luonteeltaan melkeinpä joka ratsastajan unelma ja siksi menestyminen lajissa kuin lajissa onkin helppoa. Menestys ja komea ulkonäkö ilmenevät myös siitä, että orilla on tällä hetkellä viisi varsaa. Väiski V. periyttää varsoilleen kapasiteettia melkeinpä mihin tahansa lajiin ja sen jälkeläiset ovatkin menestyneet kohtuullisesti hyvin sekalaisissa lajeissa aina westernistä yleispainotukseen. Tulevaisuus näyttää, että tuleeko jälkeläisiä vielä lisää, vaikka itse voisin veikata että lisää on tulossa.

Isänisä Repe Sorsa oli tummanpunarautias, 156cm korkea suomenhevos-tamma, jonka painotuslaji oli kouluratsastus. Vaikka ori ei ikinä taipunutkaan vaikeimpiin luokkiin kouluratsastuksessa, niin silti se pärjäsi omissa luokissaan sitäkin paremmin. Orin voittoprosentti kaikista kouluratsastuskisoista oli huimat kahdeksankymmentä ja Repe Sorsa miellytti myös kouluratsastusjaoksen laatuarvostelun tuomareita niin hyvin, että herra palkittiin ensimäisellä palkinnolla. Kantakirjauksessa ei mennyt ihan niin hyvin ja sieltä ori sai mukaansa ainoastaan kolmannen palkinnon. Jälkeläisiä tälle kouluratojen kuninkaalle kertyi elämänsä aikana kaksitoista kappaletta, kunnes ori menehtyi vanhuuteen 25-vuotiaana.

Isänisänisä Riki Sorsa oli tummanpunarautias, 156cm korkea suomenhevos-ori, joka toimi enemmänkin omistajansa harrasteratsuna, kuin kisaratsuna. Kumminkin, vaikka ori kävikin kisoissa hyvin harvoin, niin keräsi se silti niissä vähissä kisoissa hyvin paljon menestystä, joten Riki Sorsa oli hyvin tunnettu silloisissa kouluratsastuspiireissä. Ori oli myös erittäin kysytty jalostukseen, mutta sen omistaja ei halunnut nimen yleistyvän liikaa sukutauluissa ja niinpä orin sukua jatkamaan jäikin ainoastaan kolme jälkeläistä.
Isänisänemä Kesäheinä oli 157cm korkea, rautias suomenhevos-tamma, joka kisasi vaihtelevalla menestyksellä kouluratsastuksessa. Vaikka tamma ei tosiaankaan ollut mikään huippu lajissaan, niin silti sen omistaja jaksoi yrittää sitkeästi menestyksen keräämistä siinä onnistumatta. Loppujen lopuksi omistajan himotreenaaminen ja -kisaaminen olikin Kesäheinän kuolemaksi, sillä tammalla kuluivat jatkuvissa treeneissä jalat niin pahasti, että se oli pakko lopettaa vain 14-vuoden iässä. Jälkeläisiä tämä neiti kerkesi saada ainoastaan yhden kappaleen.

Isänemä Pupupää oli rautias, 153cm korkea suomenhevos-tamma, jonka painotuksena toimi esteratsastus. Tamma menestyi lajissaan todella hyvin, vaikka olikin luonteeltaan niin sanotusti hölmö tamma, joka teki ensin ja mietti sitten. Pupupään omistajan tarkoituksena oli viedä tamma sekä kantakirjaukseen, että esteratsastusjaoksen laatuarvosteluun, mutta kohtalo kerkesi puuttumaan peliin ennen suunnitelmien toteutumista. Kaikkien ja varsinkin Pupupään omistajan harmiksi tamma nimittäin menehtyi vain 12-vuoden ikäisenä ärhäkän hevosinfluenssan seurauksena. Onneksi tamma kerkesi kumminkin hankkimaan kaksi jälkeläistä, jotka nyt jatkavat tamman sukua.

Isänemänisä Osku oli punarautias, 152cm korkea suomenhevos-ori, joka kisasi ihan kohtuullisella menestyksellä sekä este-, että kouluratsastuksessa. Vaikka ori ei tosiaankaan ollut mikään kisakenttien kuningas, niin silti kisamenestystä kertyi tarpeeksi, jotta ori palkittiin molempien kisaamiensa lajien laatuarvosteluissa kolmannella palkinnolla. Kantakirjattavaksi Oskun omistaja ei sitä viitsinyt ikinä viedä, koska ori ei todellakaan ollut mikään tallin komein hevonen, vaan pikemminkin niin sanottu ruma ankanpoikanen. Jälkeläisiä tälle orille kerkesi kertymään pitkän elämänsä aikana kuusi kappaletta, ennen kuin Osku menehtyi luonnollisesti vanhuuteen 28-vuoden iässä.
Isänemänemä Kananen oli punarautias, 156cm korkea suomenhevos-tamma, joka kisasi pitkän ja menestyksekkään uran esteratsastuksen parissa. Kananen oli siitä erikoinen kisaratsu, että se pelkäsi lähestulkoon kaikkea ja sen vuoksi tammalla ei voinutkaan ratsastaa kuin ainoastaan sen omistaja. Peloistaan huolimatta tamma toimi erinomaisena esteratsuna juurikin omistajalleen, mutta muiden olisi ollut ihan turha edes yrittää päästä samoihin tulokseen tämän hevosen kanssa. Juurikin tuon aran luonteen vuoksi Kanaselle teetettiin ainoastaan yksi varsa, jotta sen menestyksekäs estesuku saisi jatkoa.

Emä Hittavaisen Irina on tummanrautias, 155cm korkea suomenhevos-tamma, jonka painotuksena on yleispainotus. Tämä tamma onkin kerännyt nimiinsä hyvin kunnioitettavan listan sijoituksia sekä kouluratsastuksessa, että esteratsastuksessa ja Hittavaisen Irina on myös palkittu kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa toisella palkinnolla. Jälkeläisiä tällä neidolla on kolme kappaletta, joista kaksi on jatkanut yleispainotteisella linjalla ja yksi painottunut esteratsastukseen. Toivoa sopii, että jälkeläisiä olisi tulossa maailmaan vielä edes yksi tai kaksi, jottei tamman nimi pääsisi liian helpolla häviämään suomenhevosten suvuista.

Emänisä Hittavaisen Otso oli punarautias, 155cm korkea suomenhevos-ori, joka toimi hyvin menestyksekkäänä yleispainotteisena kisaratsuna. Vaikka ori ei ikinä kisannutkaan ihan vaikeimmilla radoilla, niin silti se oli erittäin kysytty jalostukseen, eikä varmasti vähiten kantakirjauksessa tulleen ensimäisen palkinnon vuoksi. Jälkeläisiä tälle orille syntyikin todella useita ja tarkasta lukumäärästä ei ole varmuutta, mutta eiköhän Hittavaisen Otson nimi tule jatkossakin pysymään suomenhevosten sukutauluissa.

Emänisänemä Hittavaisen Taina oli kouluratsastuspainotteinen, rautias, 153cm korkea suomenhevos-tamma, jolla kyllä pystyi myös hyppäämään esteitä, mutta joka valitettavasti kuumui liikaa esteradalla, joten painotuksena oli hyvä pitää suosiolla kouluratsastusta. Painotuslajissaan Hittavaisen Taina taas pärjäsi todella erinomaisesti ja kellekään tamman nähneelle ei jäänyt ikinä epäselväksi, miksi se oli palkittu kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa ensimäisellä palkinnolla ja kantakirjattu toisella palkinnolla. Jälkeläisiä tämä neiti kerkesi saada yhteensä kolme kappaletta ennen kuin kuoli luonnollisesti vanhuuteen 23-vuoden iässä.
Emänisänisä Hittavaisen Olli oli tummanpunarautias, 157cm korkea suomenhevos-ori, joka pärjäsi esteratsastuksen parissa todella hyvin. Välillä orilla yritettiin jopa 120cm luokkia, mutta niissä se ei pärjännyt mitenkään hyvin, joten sen omistaja pysyi suosiolla helpommissa luokissa. Helpompien luokkien parissa Hittavaisen Olli keräsi todella suuren kasan sijoituksia nimiinsä ja se jopa palkittiin esteratsastusjaoksen ensimäisellä palkinnolla. Jälkeläisiä tämä ori sai todella suuren kasan jatkamaan sukuaan, juurikin mahtavan hyppykapasiteettinsa johdosta.

Emänemä Hittavaisen Iines oli tummanrautias, 153cm korkea suomenhevos-tamma, jota ei pahemmin kisakentillä ikinä näkynyt. Tamman omistaja vei sitä enemmänkin näyttelyihin ja kävi hyvin satunnaisesti muutamissa seurakisoissa hiukan levittämässä tamman nimeä ihmisten tietoisuuteen. Koska Hittavaisen Iines oli nimenomaan jalostushevonen melkein koko elämänsä, niin jälkeläisiäkin syntyi sen verran, ettei tamman urasta voinut erehtyä. Positiivista on kumminkin se, että vaikka tälle tammalle syntyikin todella paljon jälkeläisiä, niin niille jokaiselle löytyi aina ostaja ilman minkäänlaisia ongelmia.

Emänemänisä Hittavaisen Ilpo oli esteratsastuspainotteinen, tummanrautias, 157cm korkea suomenhevos-ori, joka keräsi mainetta esteratsastuspiireissä koko ikänsä ajan. Koska orilla oli erinomaiset hyppylahjat ja sen koko suku oli täynnä todella taitavia hyppääjiä, niin herra oli myös hyvin kysytty uusien esteratsujen jalostukseen. Eläkkeelle ja samalla jalostuskäyttöön ori siirtyi 19-vuotiaana ja varsoja kerkesi syntyä huima määrä ennen kuin Hittavaisen Ilpo siirtyi laukkaamaan vihreämmille niityille 27-vuoden iässä. Emänemänemä Joulu-Lahja oli jo syntyessään selvä valinta suomenhevosten jatkojalostukseen ihan jo sukunsa puolesta. Tämä punarautias ja 153cm korkea suomenhevos-tamma oli nimittäin kykeneväinen lähes tulkoon jokaikiseen lajiin, jota sillä kokeiltiin ja menestystä kertyikin aina kouluratsastuksesta, maastoesteisiin. Joulu-Lahja myös kantakirjattiin elämänsä aikana ensimäisellä palkinnolla, eikä se ainakaan vähentänyt jalostuskyselyiden määrää. Varsoja tämä kirjaimellinen unelmatamma sai elämänsä aikana kuusi kappaletta, joiden kaikkien omistajat ovat olleet todella ylpeitä hevosistaan.


Jälkeläiset

Milkan Illusia ei ole vielä jalostuskäytössä.


Kilpailumenestys

   » KRJ & ERJ
     22.01.2013      KRJ      Fiktio      luokka 1      Helppo A      3/40
     28.01.2013      KRJ      Fiktio      luokka 1      Helppo A      4/40
     14.01.2013      KRJ      Konkkaronkka      luokka 2      Helppo A      6/40
     15.01.2013      KRJ      Konkkaronkka      luokka 2      Helppo A      5/40
     17.01.2013      KRJ      Konkkaronkka      luokka 1      Helppo A      6/40
     18.01.2013      KRJ      Konkkaronkka      luokka 2      Helppo A      5/40
     22.01.2013      KRJ      Konkkaronkka      luokka 2      Helppo A      3/40
     17.01.2013      KRJ      Bogart&Britanov      luokka 1      Helppo A      2/50
     17.01.2013      KRJ      Konkkaronkka      luokka 3      Helppo A      2/50
     18.01.2013      KRJ      Konkkaronkka      luokka 3      Helppo A      7/50
     20.01.2013      KRJ      Konkkaronkka      luokka 3      Helppo A      3/50
     04.01.2013      KRJ      Mörkövaara      luokka 1      Helppo A      2/40
     09.01.2013      KRJ      Tahti      luokka 3      Helppo A      5/30
     09.01.2013      KRJ      Fiktio      luokka 4      Helppo A      3/40
     12.01.2013      KRJ      Fiktio      luokka 4      Helppo A      4/40
     14.01.2013      KRJ      Fiktio      luokka 3      Helppo A      2/40
     15.01.2013      KRJ      Fiktio      luokka 4      Helppo A      4/40
     15.01.2013      KRJ      Tahti      luokka 4      Helppo A      3/30
     17.01.2013      KRJ      Tahti      luokka 3      Helppo A      2/30
     22.01.2013      KRJ      Fiktio      luokka 2      Helppo A      3/40
     26.01.2013      KRJ      Fiktio      luokka 3      Helppo A      2/40
     17.01.2013      KRJ      Jade Dressage      luokka 1      Helppo A      6/40
     23.01.2013      KRJ      Jade Dressage      luokka 1      Helppo A      1/40
     01.02.2013      KRJ      Fiktio      luokka 1      Helppo A      6/40
     02.02.2013      KRJ      Fiktio      luokka 1      Helppo A      1/40
     04.02.2013      KRJ      Fiktio      luokka 1      Helppo A      5/40
     15.01.2013      KRJ      Jindabyne      luokka 3      Helppo A      1/40
     16.01.2013      KRJ      Jindabyne      luokka 4      Helppo A      5/40
     15.01.2013      KRJ      Ikirouta      luokka 2      Helppo B      4/30
     01.01.2013      ERJ      Mörkövaara      luokka 1      80cm      5/40
     02.01.2013      ERJ      Mörkövaara      luokka 2      80cm      1/40
     05.01.2013      ERJ      Mörkövaara      luokka 1      80cm      5/40
     13.01.2013      ERJ      KK Stewart      luokka 2      80cm      3/40


   » Muut jaosten alaiset
     28.12.2012      KERJ      Mörkövaara      luokka 3      Tutustumisluokka      3/27


Valmennukset ja päiväkirjamerkinnät

Ei merkintöjä.