KLAUS


NimiKlaus KasvattajaMilja, Fiktio
Rotu, skpSuomenhevonen, ori OmistajaAE, Kajon Suomenhevoset
VäriRautias RekisterinumeroVH-00000
Säkäkorkeus155cm PainotuslajiKenttäratsastus
Syntymäaika09.10.2012 KoulutustasoHeA, 110cm, noviisi
Meriitit ei meriittejä

Klaus on täyttänyt 3-v. 09.12.2012 Klaus on virtuaalihevonen


Klikkaa kuva suuremmaksi

Luonnekuvaus

Klaus on hiemän kömpelö ori, joka toimii parhaiten todella herkällä ja päättäväisellä ihmisellä.Ori on melko pieni suomenhevonen joten myös lyhyemmät voivat hänellä mennä. Klaus on kaveri kaikkien kanssa ja tarhailee mieluiten ruuna/ori kavereiden kanssa. Se rakastaa piehtaroinnista ja joka pesun jälkeen se menee maahan ja silloin ihminen miettii että miksi menin pesemään sen. Taluttaeessa ketju suuhun, varsinkin jos lähistöllä on tammoja - pahimmissta tapauksissa laitetaan suitset päähän jos siihen on mahdollista. Klaus sekoaa täysin jos tamma on lähellä, mutta rauhoittuu melko nopeasti heti kun tammaa ei näy tai ori on saatu pidemmälle.

Hoitaessa orin kanssa ei ilmene suurempia ongelmia. Se kyllä rakastaa ihmisiä ja harjausta sekä kaikkea muuta huomiota joka siihen kohdistuu ja onkin aina kerjäämässä huomiota. Pitää kuitenkin muistaa että tämä hevonen on ori ja jos tunkee liian lähellä pitää sanoa sille kunnolla. Kaikki hoitotoimenpiteet kavion otosta kengitykseen sujuvat ongelmitta joka on aivan loistava homma! Klaus rakastaa jokaista karvaan katsomatta. Orilla on herkät kyljet joten niistä kohdista pitää harjata varovasti muuten voi kaikista muista paikoista harjata. Kaviotkin nousee kuin raketti kuuhun mutta että se pysyisi kädessä on toinen asia. Klausenilla on tapana vetää pois. Suitset menee helposti pään päälle sekä satula ilman mitään ongelmia selkään. Suojat ja muut apuohjat menevät myös nätisti päälle vaikka aina ei ori osaa seistä paikoillaan kun pintelit pitää laittaa päälle.

Selkään nousee vain todella herkät ja päättäväiset ihmiset. Klaus on haastava ratsastettava eikä todellakaan ole jokaisen ihmisen hevonen. Pohkeiden kuin myös käsien pitää levätä hiljaa, rentoina paikallaan. Jos ei niin silloin laittaa ori pystyyn kunnon shown. Se ei voi sietää mitään ylimääräsitä häsläystä ja hösläystä sen selässään. Kun oikea ihminen on sen selässä, toimii yhteistyö todella hyvin! Päättäväiset, mutta herkät avut ovat avain tämän hevosen ratsastukseen. Se toimii hyvin jopa pelkillä painoavuilla. Askeleet ovat todella pehmeät ja miellyttävät istua. Klausin molemmat vanhemmat ovat kenttäpainotteiset, joten Klaus on hyvä myös näissä kaikissa kolmessa. Esteillä menee helposti kuin enkeli metrikymmenen radoista ja koulupuolella menee helppoa b:tä. Kanget ovat olleet myös suussa, mutta niillä ei olla kisattu vielä. Maastossa sekä maastoesteillä löytyy intoa ja energiaa. Klausin mielestä tämä homma on todella kivaa ja jatkaisi varmaan koko elämänsä. Maastossa se voi katella kummia mutta ei ole vielä "pelästynyt" mitään kunnolla. Laukkapätkillä innostuu.


Sukutaulu ja sukuselvitys

Milkan Kaspar
sph, prt, 142cm
kenttäpainotus
SV-III
ii. Kullervo
sph, prt, 141cm
KERJ-II, KTK-III
iii. Aapeli
evm, sph, m, 140cm
iie. Kukkaistyttö
evm, sph, tprn, 137cm
ie. Aino-Kanerva
sph, rt, 142cm
VIR MVA Ch, KERJ-II, KTK-III
iei. Unto
evm, sph, rt, 145cm
iee. Amppari
evm, sph, vrt, 138cm
Liisi
sh, rnk, 151cm
kenttäpainos
SV-I
ei. Letkajenkka
sph, trnk, 146cm
VIP MVA, SLA-II, YLA2
eii. Hobitti
evm, sh, trn, 150cm
eie. Hirveä Amalia
evm, sph, trn, 141cm
ee. Venliina
sh, prt, 155cm
VIP MVA Fn, SLA-II, KERJ-II, YLA2
eei. Reemeli
evm, sh, prt, 158cm
eee. Vilmira
evm, sh, prt, 154cm

Isä Milkan Kaspar, tämä komea punertavan ruskean karvapeitteen ja uteliaan luonteen omaava suomenpienhevos-ori on pienestä koostaan huolimatta pärjännyt mukavasti kenttäratsastuksen saralla helpossa luokassa voittaenkin useita startteja. Kasparilla on kuulemma pitkät piuhat mutta voi sitä riemua kun lamppu pään päällä vihdoin syttyy ja kaikki alkaa sujumaan niiden miljoonan toiston jälkeen. Komea Kaspar on käynyt pyörähtämässä nuorena varsa-arvostelussa tuoden kotiin sieltä kolmos-palkinnon kokonaispistein 39.

Suomenpienhevoslinjalla jatketaan kun esittelyssä on seuraavana vuorossa Klausin isänisä Kullervo, punarautias ja vain himpun verran yli 140cm korkea ori. Upeasti kenttäratsastuksen helpoissa luokissa menestynyt ja myös kyseisen lajin laatuarvostelussa II-palkinnolla parhain pistein palkittu, 77p. Luonteeltaan Kullervo on vaativa ja säpäkkä tapaus, ratsailta käsin kaikista hankalin. Orilla on tällä hetkellä viisi upeaa jälkeläistä joista kaikki ovat kenttäpainotteisia.

Isänemän paikkaa tässä suvussa pitelee Aino-Kanerva, upea rautias suomenpienhevos-tamma, jolle säkäkorkeutta on siunautunut vain 142cm mutta sehän ei menoa haittaa. Omille varusteilleen perso tamma on luonteeltaan tyyni ja rauhallinen mikä näkyy hyvin Kasparin luonteessa kun on yhdistetty säpäkkä ja rauhallinen hevonen. Mukavasti näyttelyissä pärjännyt tamma on ansainnut Vir Mva-arvonimen sekä kantakirjattu III-palkinnolle. Sanotaan siinä olevan kenttähevosen vikaakin kun laatuarvosteluissa napsahti II-palkinto.

Klausin emälle, kenttäpainotteiselle tammalle Liisille on siunaantunut oikein kaunis ruunikko väritys ilman merkkejä. Säkäkorkeudeltaan vain 151cm korkeaksi jäänyt tamma on luonteeltaan hyvin hellyydenkipeä ja omistajan mukaan myös varsinainen keppostelija. Varsa-arviointi -tilaisuudessa tamma on palkittu I-palkinnolla ja Liisi on kilpaillut upeasti 288 kilpailussa saaden niistä sijoituksia 46 kappaletta.

Vielä Liisiäkin tummempi tummanruunikko ori Letkajenkka tunnetaan tässä suvussa emänisänä. Hyvin mielenkiintoisen ja vaihtelevan luonteen omaava ori on saanut sekä ihastusta että vihastusta tallilaisilta - onhan se hyvin kiltti mutta säikky mutta kuitenkin hoidettavissa ja se riittää. Ori on viettänyt elämäänsä puolivuotiaasta saakka Carkilla ja tuskin on muuttamassa aivan heti pois. Ori on komean ulkomuotonsa ansiosta Vip Mva ja se on palkittu SLA-II ja YLA2-palkinnoilla.

Emänemän paikkaa Klausin sukutaulussa pitää kaunis punarautias pieni tamma Venliina. Kuuleman mukaan hevosrouva on hyvin kiltti, rauhallinen ja energinen tapaus eikä säkäkorkeuttakaan ole siunattu kuin 155cm. Kenttäratsun virkaa toimittava tamma on kilpaillut uransa aikana yli 300:ssa kisassa sijoittuen 47 kertaa. Venliina menehtyi ollessaan 29-vuotias jolloin se oli putkauttanut maailmaan kuusi upeaa varsaa. Vip Mva-arvonimellä sekä KERJ-II, SLA-II sekä YLA2-palkinnoilla varustettu.
KIrjoittanut RiellaKlikkaa kuva suuremmaksi

Jälkeläiset

Klaus ei ole vielä jalostuskäytössä.


Kilpailumenestys

   » KERJ - kenttäratsastusjaos (vain sijoitukset)
     21.12.2012      KERJ      Rajaton      luokka 2      CCI/CIC*      5/31
     30.12.2012      KERJ      Mörkövaara      luokka 5      CCI/CIC*      4/37


   » Muut jaosten alaiset kilpailut (vain sijoitukset)
     01.01.2013      ERJ      Mörkövaara      luokka 3      90cm      2/40
     09.02.2013      ERJ      Konkkaronkka      luokka 5      110cm      5/40
     13.12.2012      VVJ      Fiktio      luokka 2      Noviisi yhdistetty parivaljakoille      5/30
     30.12.2012      KRJ      Fiktio      luokka 1      Helppo C      6/40
     26.12.2012      KRJ      Fiktio      luokka 1      Helppo C      6/40
     19.12.2012      KRJ      Mörkövaara      luokka 2      Helppo B      3/40
     21.12.2012      KRJ      Mörkövaara      luokka 1      Helppo B      3/40
     23.12.2012      KRJ      Mörkövaara      luokka 2      Helppo B      4/40
     25.12.2012      KRJ      Mörkövaara      luokka 2      Helppo B      6/40


Valmennukset ja päiväkirjamerkinnät

Ei merkintöjä.