MARJAMÄEN SUVI


NimiMarjamäen Suvi KasvattajaMarjamäen Suomenhevoset
Rotu, skpSuomenpienhevonen, tamma OmistajaAE, Kajon Suomenhevoset
VäriMaksanrautias RekisterinumeroVH-00000
Säkäkorkeus143cm PainotuslajiKouluratsastus
Syntymäaika02.09.2012 KoulutustasoVaB, 70cm, noviisi
Meriitit ei meriittejä

Marjamäen Suvi on täyttänyt 4-v. 02.11.2012. Marjamäen Suvi on virtuaalihevonen


Klikkaa kuva suuremmaksi

Luonnekuvaus

Tempperamenttinen ja oman arvonsa tunteva neiti ei hyväksy karsinaansa ihan ketä tahansa vierailijaa. Se raukka, joka tamman karsinaan eksyy, saa lähtöpassit nopeasti, sillä Suvi jos joku osaa näyttää ilkeältä! Tamma on kuitenkin vain hyvä näyttelijä, sillä todellisuudessa Suvi on varsin kiltti. Harjauksen ajan Suvi seisoskelee kauniisti aloillaan. Kaikki hoitotoimenpiteet onnistuvat ongelmitta, mutta etujalkojen väliin koskeminen ja satulavyön kiristäminen saa tamman paukuttelemaan hampaitaan. Taluttaessa Suvi on reipas, mutta pysyttelee pääosin taluttajansa takana. Kesäisin tamman nimeä huutavat ruohotupsut ovat Suville vastustamattomia, jolloin ruoho on rohmuttava parempiin suihin, halusi taluttaja sitä tai ei.

Ratsastaessa Suvi on laiskemman puoleinen, mutta kulkee taitavan ratsastajan kanssa varsin näyttävästi. Mikäli tamman jättää yksin ratsastaessa, näkyy se pienenä kiemurtelevana ja hidastuvana vauhtina, mikä korostuu erityisesti käynnissä ja ravissa. Napakat ja selkeät avut toimivat Suvin kanssa parhaiten. Jatkuva pumppaus tai epäselvät avut saavat tamman hermostumaan, jolloin Suvi saattaa pukitella ja jumittaa. Tamma on erityisen taitava väistöissä ja taivutuksissa. Suvin liikkeet ovat tasaiset ja mukavat istua, mutta tamman näyttävän lentävissä keskiaskellajeissa istuminen onkin täysin toinen asia. Esteillä Suvi on vauhdikas, mutta ei ryntäile tai muutu erityisen vahvaksi. Tamma hyppää melko varmasti, eikä helposti kieltäydy, mutta huonosta paikasta ponnistaessa saattaa pudotella puomeja.

Maastossa Suvi on rauhallinen yksin sekä porukassa. Laukassa päästely saa tamman innostumaan ja takapään kevenemään, mutta aina neiti pysyy lapasessa. Suvi on kengittäjän ja eläinlääkärin unelma, sillä puolella ei ole ongelmaa. Lastatessa Suvi saattaa toisinaan muuttua varsinaiseksi pässiksi, mutta lastautuu yleensä lyhyen keskustelun jälkeen.


Sukutaulu ja sukuselvitys

Pelisilmä
sh, prt, 152cm
koulupainotus
ei meriittejä
ii. Pelinappi
evm, sh, vprt, 149cm
iii. Nappimurskaaja
evm, sph, hprn, 143cm
iie. Järän Orvokki
evm, sh, mksrt, 155cm
ie. Tulppaana
evm, sh, rt, 150cm
iei. Radamsa
evm, sph, rn, 140cm
iee. Miska
evm, sph, prt, 142cm
Suvirna
sph, hprn, 143cm
koulupainotus
ei meriittejä
ei. Virnaaja
evm, sh, mksrt, 149cm
eii. Virkaus
evm, sh, rt, 154cm
eie. Elliina
evm, sph, vprt, 147cm
ee. Soraija
evm, sph, klm, 137cm
eei. Seilaaja
evm, sh, m, 155cm
eee. Sinikko
evm, sph, vrt, 143cm

Isä Pelisilmä on punarautias, 152cm korkea suomenhevos-ori, jonka painotuslaji on kouluratsastus. Luonteeltaan Pelisilmä on suhteellisen kiltti herra muutamia huonoja puolia lukuunottamatta, joihin kuuluu muunmuassa hankaluudet kengittäessä. Sijoituksia tämä ori ei ole paljoa kerennyt kerätä nimilleen, mutta eihän orilla ole vielä ikääkään paljoa, joten sijoituksia kerkeää tulemaan vielä vaikka kuinka paljon, jos vain Pelisilmän omistaja jaksaa herraa käyttää kilpailuissa. Jälkeläisten lukumäärästä ei ole tarkkaa tietoa, mutta ainakin yksi niitä on, nimittäin Marjamäen Suvi.
Isänisä Pelinappi oli 149cm korkea, vaaleanpunarautias suomenhevos-ori, jonka omistaja kisasi orin kanssa erittäin aktiivisesti este-, sekä kouluratsastuksessa. Sijoituksia sateli verkkaiseen tahtiin molemmista lajeista, mutta enemmän voittoja ja sijoituksia kertyi ehdottomasti esteratsastuksen saralta. Ori palkittiinkin esteratsastusjaoksen laatuarvostelussa toisella palkinnolla, kun taas kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa Pelinappi jäi täysin ilman palkintoa kolmesta yrityksestä huolimatta.
Isänisänisä Nappimurskaaja oli 143cm korkea, hopeanruunikko, koulupainotteinen suomenpienhevos-ori. Tämä herra kiersi koulukisoja aina ulkomaita myöten keräten sekä kunniaa, että sijoituksia nimellensä. Nappimurskuuja myös hurmasi kaikki kauniin värityksensä ja komean ulkomuotonsa avulla, sekä periytti näitä ulkonäön piirteitä todella ahkerasti lähes kaikille kahdellekymmenelle jälkeläiselleen. Kantakirjaustilaisuuteen, saatika laatuarvosteluihin oria ei valitettavasti ikinä viety, sillä menestys näissä olisi ollut erittäin todennäköistä. Isänisänemä Järän Orvokki oli maksanrautias, 155cm korkea suomenhevos-tamma, joka kilpaili hyvin suuren menestyksen siivittämänä esteratsastuskisoissa. Tamma jaksoi aina yllättää kisojen yleisön, sekä tuomarit huimalla hyppykapasiteetillaan ja juuri tuon hyppytaidon vuoksi sijoituksiakin kerääntyi nopeasti sen verran, että Järän Orvokki palkittiin esteratsastusjaoksen laatuarvostelussa ensimäisellä palkinnolla. Tamma palkittiin myös kantakirjaustilaisuudessa toisella palkinnolla jo 8-vuotiaana ja 13-vuotiaana tamma sai nostettua palkintoaan ensimäiseen. Jälkeläisiä tämä neiti sai elämänsä aikana viisi kappaletta.
Isänemä Tulppaana oli rautias, 150cm korkea suomenhevos-tamma, joka kilpaili elämänsä aikana todella paljon painotuslajissaan kouluratsastuksessa. Tamma tunnettiin myös ulkomailla upeiden liikkeidensä vuoksi ja sitä kysyttiin jopa risteytyshevos-jalostukseen, johon Tulppaanan omistaja ei halunnut missään nimessä ryhtyä, jottei suomenhevosten puhtaat linjat sekoittuisi muihin rotuihin. Jälkeläisiä tämä tamma kerkesi saamaan elämänsä aikana kolme kappaletta, joista yksi muutti luovutusiässä Ruotsiin eräälle suomenhevosia kasvattavalle tallille.
Isänemänisä Radamsa oli ruunikko, koulupainotteinen, 140cm korkea suomenpienhevos-ori jota ei pahemmin kouluratsastus kisakentillä näkynyt, mutta sitäkin enemmän näyttelykehissä. Eikä sinällään ihmekään, että Radamsan omistaja vei sitä ahkerasti näyttelyihin, sillä orin erittäin komea ulkonäkö oli omiaan hurmaamaan kaikki tuomarit jo heti ensi silmäyksellä. Tietenkin Radamsa ja sen omistaja kävivät muutamat koulukisat kokeilemassa ja niistä tulikin sijoituksia ihan kivasti, mutta jo pelkän näyttelymenestyksen perusteella tämä ori kantakirjattiin toiselle palkinnolle. Isänemänemä Miska oli punarautias, 142cm korkea suomenpienhevos-tamma, jonka omistaja kisasi pääasiassa valjakkoajossa tammansa kanssa. Tämä pieni, mutta erittäin pippurinen ja sitkeä tamma pärjäsikin lajissaan suhteellisen hyvin, vaikka kellään muulla kuin omistajalla ei olisikaan ollut mitään toivoa pärjätä tämän neidin kanssa. Miskan sijoitusprosentti kaikista valjakkoajokisoista oli huimat kahdeksankymmentä prosenttia ja siksi sitä kyseltiinkin erittäin paljon jalostukseen, varsinkin valjakkoajopiireissä. Loppujen lopuksi jälkeläisiä syntyi kumminkin vain kaksi kappaletta, koska Miskan omistaja oli erittäin tarkka siitä, kenelle lainasi tammaa jalostuskäyttöön.

Emä Suvirna oli hopeanruunikko, 143cm korkea suomenpienhevos-tamma, jonka painotuksena toimi kouluratsastus. Vaikka tamma ei mitään kovin suurta määrää sijoituksia kouluratsastuksessa kerännytkään, oli se silti hyvä jalostustamma ja siitä todisteena neidillä onkin kaksi kaunista varsaa todisteena. Luonteeltaan Suvirna oli neiti, jonka luonnekuvauksessa ei pahemmin voinut käyttää negatiivisia adjektiiveja, lyhyesti sanottuna siis hyvin tammamainen neito. Suvirna kävi kisaamassa elämänsä aikana myös muutaman esteratsastus sijoituksen nimiinsä, mutta valitettavasti se ei kerennyt ikinä ansaitsemaan itselleen minkäänlaisia arvonimiä.
Emänisä Virnaaja oli 149cm korkea, maksanrautias suomenhevos-ori, joka kilpaili sekalaisesti sekä valjakkoajossa, että kouluratsastuksessa. Virnaaja pärjäsi yllättävän hyvin molemmissa lajeissa ja se tunnettiin molempien lajien piireissä erittäin hyvin jo pelkästään nimeltään. Virnaaja oli erittäin tammamainen ori sekä luonteeltaan, että ulkonäöltään ja siksi sen omistaja ei edes lähtenyt yrittämään onneaan kantakirjauskessa, eikä laatuarvosteluissa, sillä orin omistaja tiesi tuosta neitimäisyydestä olevan vain haittaa orin palkitsemisessa. Jälkeläisiä Virnaaja sai vain yhden kappaleen, joka haluttiin teettää jatkamaan hyvää kisasukua, mutta toisaalta taas ei tahdottu periyttää neitimäistä ulkonäköä.
Emänisänisä Virkaus oli 154cm korkea, rautias suomenhevos-ori, jonka painotuslaji oli kouluratsastus. Virkaus pärjäsikin omassa lajissaan erinomaisesti, kun taas esimerkiksi esteratsastukseen orilla ei ollut minkäänlaisia edellytyksiä onnistumiseen. Virkauksen omistaja olikin orinsa kouluratsastustaidoista enemmän kuin ylpeä ja siksi Virkaus olikin todella helposti saatavilla kouluratsastusjalostukseen. Jalostukseen tarjoaminen meni tämän herran omistajalta kumminkin ehkä jo hieman liiallisuuksiin ja varsoja syntyi Virkauksen sukua jatkamaan todella huimat kuusikymmentä kappaletta. Emänisänemä Elliina oli 147cm korkea, vaaleanpunarautias suomenpienhevos-tamma, jonka painotuslaji oli kouluratsastus. Vaikka tamma olikin hiukan kömpelö liikkeistään ja onnistui keräämään sijoituksia ainoastaan helpoista luokista, niin se riitti Elliinan omistajalle enemmän kuin hyvin. Sijoituksia nimittäin karttui helpoista luokista todella suuri määrä ja tamma palkittiinkin kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa ensimäisellä palkinnolla jo ihan pelkästään kisamenestyksen vuoksi. Varsoja Elliina sai elämänsä aikana kumminkin vain kaksi kappaletta, koska sen kömpelöitä liikkeitä ei koettu tärkeiksi periyttää.
Emänemä Soraija oli kulomusta, vain 137cm korkea suomenpienhevos-tamma, jonka pientä kokoa jaksettiin ihmetellä joka paikassa jossa Soraija nähtiin. Kumminkin, vaikka tätä tammaa ei todellakaan oltu koolla pilattu, kisasi se erittäin menestyksekkäästi esteratsastuskisoissa. Vaikka luokat eivät olleet kovin korkeita, kertyi sijoituksia silti sen verran, että tammaa pystyi kutsumaan varsinaiseksi estetykiksi. Tamma sai esteratsastusjaoksen laatuarvostelusta mukaansa toisen palkinnon ja ensimäinen palkinto jäi saamatta jälkeläisnäyttöjen puutteen vuoksi. Elämänsä aikana tämä pienikokoinen neiti sai neljä varsaa jatkamaan pientä ja pippurista sukuansa.
Emänemänisä Seilaaja oli musta, 155cm korkea suomenhevos-ori, jonka painotuslajeihin kuului sekä kouluratsastus, että esteratsastus. Vaikka tämän orin kanssa ei kumpaakaan lajia harrastettu järin paljoa, kerkesi ori kumminkin keräämään hitaallakin kilpailutahdilla ihan kiitettävän määrän sijoituksia kasaan. Vaikka Seilaaja olisikin hyvin todennäköisesti palkittu edes jommankumman, jossei molempien lajien laatuarvosteluissa, ei sen omistaja jaksanut oria viedä sellaiseen, koska ne olivat omistajan mielestä vain turhanpäiväistä egoilua. Emänemänemä Sinikko oli vaaleanrautias, 143cm korkea suomenpienhevos-tamma, joka kisasi hyvin satunnaisesti helpoissa luokissa seurakisoissa. Sinikko toimi nimittäin pääsääntöisesti omistajansa tyttären opetushevosena ja siinä sivussa sen kanssa kävi ulkopuolinen kisaaja verestämässä tamman taitoja kisoissa kiertäen. Tästä huolimatta, vaikka tamma ei varsinaisesti mitään suurta, hienoa, eikä arvostettua ikinä saavuttanut, teetettiin sille kolme varsaa, koska omistajan tytär niin tahtoi.Klikkaa kuva suuremmaksi

Jälkeläiset

Marjamäen Suvi ei ole vielä jalostuskäytössä.


Kilpailumenestys

   » KRJ - kouluratsastusjaos
     25.12.2012      KRJ      Fiktio      luokka 5      Vaativa B      4/40
     25.12.2012      KRJ      Fiktio      luokka 6      Vaativa B      3/40
     26.12.2012      KRJ      Fiktio      luokka 5      Vaativa B      1/40
     28.12.2012      KRJ      Fiktio      luokka 6      Vaativa B      4/40
     19.12.2012      KRJ      Mörkövaara      luokka 6      Vaativa B      3/40
     19.12.2012      KRJ      Mörkövaara      luokka 8      Vaativa B      6/40
     27.12.2012      KRJ      Mörkövaara      luokka 6      Vaativa B      6/40
     28.12.2012      KRJ      Whitehall      luokka 2      Helppo A      5/40
     04.01.2013      KRJ      Whitehall      luokka 2      Helppo A      2/40
     04.01.2013      KRJ      Whitehall      luokka 3      Vaativa B      5/40
     05.01.2013      KRJ      Whitehall      luokka 3      Vaativa B      5/40
     29.12.2012      KRJ      Fiktio      luokka 5      Vaativa B      5/40
     28.12.2012      KRJ      Konkkaronkka      luokka 5      Vaativa B      6/40
     29.12.2012      KRJ      Konkkaronkka      luokka 4      Vaativa B      6/40
     22.01.2013      KRJ      Fiktio      luokka 6      Vaativa B      2/40


   » Muut jaosten alaiset
     28.12.2012      ERJ      Kali Showjumpers      luokka 2      70 cm      2/50
     29.12.2012      ERJ      Kali Showjumpers      luokka 2      70 cm      5/50
     31.12.2012      ERJ      Kali Showjumpers      luokka 2      70 cm      7/50
     26.12.2012      ERJ      Bogart&Britanov      luokka 2      70 cm      9/100
     09.01.2013      ERJ      KK Stewart      luokka 1      60 cm      6/40
     15.01.2013      ERJ      KK Stewart      luokka 1      60cm      1/40
     06.02.2013      ERJ      Konkkaronkka      luokka 1      60cm      1/40
     07.02.2013      ERJ      Konkkaronkka      luokka 1      60cm      1/40
     24.02.2013      ERJ      Konkkaronkka      luokka 1      60cm      3/40


Valmennukset ja päiväkirjamerkinnät

Ei merkintöjä.