TIUHTI&VIUHTI


NimiTiuhti&Viuhti KasvattajaMiia-Maria
Rotu, skpSuomenpienhevonen, tamma OmistajaAE, Kajon Suomenhevoset
VäriRautias RekisterinumeroVH-00000
Säkäkorkeus147 cm PainotusKoulupainotteinen
Syntymäaika26.12.2012 KoulutustasoVaB, 70cm, noviisi
Meriitit ei meriittejä

Tiuhti&Viuhti täyttää 4-v. 26.02.2013. Tiuhti&Viuhti on virtuaalihevonen


Klikkaa kuva suuremmaksi!

Luonnekuvaus

Luonnekuvaus tulee tähän.


Sukutaulu ja sukuselvitys

Huvin Jaajo
sph, prt, 145 cm
yleispainotus
SLA-II
ii. Viehättävän Enneuni
sph, vkk, 143 cm
KTK-III, YLA3
iii. Unisieppari
Ch, KTK-III, SLA-II
iie. Porvaripimu
VIR MVA Ch, KTK-II
ie. Viehättävän Paloma
sph, prt, 141 cm
KTK-III
iei. Puukkojunkkari
VIR MVA Ch, KTK-I, KRJ-I, YLA2
iee. Lakean Kastelma
KTK-II
Taavilan Ripsa
sh, vrt, 15o cm
yleispainotus
ei meriittejä
ei. Metsäkartanon Teseus
sh, rt, 160 cm
eii. Persian Prinssi
VIR MVA Ch, KTK-II
eie. Taikatimantti
sh, rt, 150 cm
ee. Steekin Rimellys
sph, rt, 141 cm
eei. Risteri
sph, tprt, 140 cm
eee. Hertta Rouva
sph, prt, 148 cm

i. Huvin Jaajo on hurmaava punarautias pienhevosori, joka on menestynyt hienosti niin koulu- kuin estekentilläkin. 145cm korkea, luonteeltaan hieman hölmö ja kömpelö ori on palkittu KRJ-II ja SLA-II palkinnoilla, ja se on saavuttanut yhteensä yli 100 sijoitusta. Jykevärakenteinen ori on palkittu myös rotunäyttelyssä III-palkinnolla. Nykyään Jaajo viettää leppoisia ja ennen kaikkea ansaittuja kisaeläkepäiviä omistajansa kanssa ja toimii enää jalostusoriina.
ii. Komea voikko pienhevosori Viehättävän Enneuni on maineikkaan Huvituksen siittolan asukkeja ja Viehättävän kasvatti. Aavistuksen arvaamattoman luonteen omaava, 143cm korkea Enska on kilpaillut niin ikään menestyksekkäästi sekä koulu- että estekentillä saavuttaen molemmista yli 50 sijoitusta. Hienorakenteinen ori on kantakirjattu III-palkinnolle ja palkittu yleislaatuarvostelussa III-palkinnolla. Enskalla on tiedettävästi vain kaksi jälkeläistä.
ie. Kaunis punarautias Viehättävän Paloma on 141cm korkea pienhevostamma, joka on menestynyt erityisen hyvin koulukentillä saavuttaen 53 sijoitusta. Siitostammana toimivalla Palomalla on ainakin viisi jälkeläistä, jotka ovat kaikki menestyneet kiitettävästi kilpakentillä. Hyväluonteinen ja -rakenteinen Paloma on kantakirjattu III-palkinnolle ja se on menestynyt muun muassa rotunäyttelyissä saavuttaen II- ja III- palkinnot.

e. Taavilan Ripsa on 150cm korkea vaaleanpunarautias suomenhevostamma, joka kilpailee aktiivisesti koulu- ja estekentillä. Diivaluontoinen Ripsa tuntuu aiheuttavan omistajalleen lähinnä harmaita hiuksia, mutta hyvä menestys kilpakentillä korvannee pienet puutteet luonteessa. Tiuhti on Ripsan ensimmäinen jälkeläinen, mutta tuskin tulee jäämään tamman ainoaksi. Nuorella Ripsalla on edessään vielä erinäiset laatuarvostelut ja myöhemmin täysipäiväisen siitostamman ura.
ei. Metsäkartanon Teseus edustaa suvun suurempaa osastoa; peräti 160cm korkea rautias ori on Taavilan asukkeja ja on kilpaillut menestyksekkäästi erityisesti koulukentillä. Herrasmiesluonteen omaava Tessu on kilpaillut peräti Vaativa B tasolla saavuttaen useita kymmeniä sijoituksia ja voittoja. Muutamia kertoja Tessu on käynyt kokeilemassa myös esteitä ja kenttäratsastusta niin ikään hyvällä menestyksellä.
ee. Rautias, 141cm korkea Steekin Rimellys on Taavilassa yleiskisaratsuna ja siitostammana toimiva pienhevostamma. Erityisesti koulukentillä tamman menestys on ollut kiitettävää ja se on saavuttanut peräti 59 sijoitusta. Sievä ja herttaisen luonteen omaava Melli on kerinnyt saamaan kisauransa ohella jo muutaman jälkeläisen, mutta tulee varmasti saamaan vielä monta hienoa lisää.


Jälkeläiset

Tiuhti&Viuhti ei ole vielä jalostuskäytössä.


Kilpailumenestys

   » KRJ
     31.01.2013      KRJ      Ilomantsi      luokka 5      Vaativa B      7/50


   » Muut jaosten alaiset
     03.02.2013      ERJ      KK Stewart      luokka 1      60 cm      5/40
     06.02.2013      ERJ      KK Stewart      luokka 1      60 cm      6/40
     07.02.2013      ERJ      KK Stewart      luokka 1      60 cm      3/40
     12.02.2013      ERJ      KK Stewart      luokka 1      60 cm      1/40


Valmennukset ja päiväkirjamerkinnät

Ei merkintöjä.