otsikko
ETUSIVU SÄÄNNÖT KALENTERI CUP LAATUARVOSTELU

Säännöt

Luethan alla luetellut säännöt tarkasti läpi. Kun suunnittelet MEJ:n alaisia kilpailuita, sitoudut näihin sääntöihin.
Sääntömuutoksia 01/2011.
Sääntömuutoksia 04/2010.
Lisäys 10/2011.

Järjestäminen

Ennen kisojen järjestämistä, lue hyvin tämä sivu ja tee sen pohjalta kisakutsu (realistiset luokat jne.). Kisoihin ei saa ottaa osallistujia ennen kuin ne on hyväksytty MEJ:n alaisiksi ja ne löytyvät kalenterista. Sama talli saa järjestää korkeintaan neljät (4) kisat kerralla. Tulosten on tultava myös kaikista.

Erikoisluvalla, ottamalla yhteyttä jaoksen ylläpitäjään voi saada luvan järjestää useammat kisat esimerkiksi cupeja, mestaruuksia tai muita erikoistapahtumia varten. Myös erityisen aktiiviset järjestäjät voivat saada erikoisluvan useampien kilpailuiden järjestämiseen kerralla. Tämäkin oikeuden saa siis anomalla.

Seuraavat henkilöt saavat järjestää useampia kilpailuita kerrallaan:
- Jenna (Kisakeskus Bailador)
- Jonna K (Kilva JK) 6 kpl kutsuja
- Nora (Special Ring) 10 kpl kutsuja
- alhippa (Taikakuu/Lumivuo) 10kpl kutsuja, koeaika 20.09.

Kilpailukutsut

Kutsusta on löydyttävä¤ seuraavat asiat:
- Kilpailuiden päivämäärä ja viimeinen mahdollinen osallistumispäivä (viim. kaksi päivää ennen kilpailupäivää).
- Kilpailuiden järjestäjän/vastuuhenkilön nimi ja sähköpostiosoite.
- Tieto MEJ:n alaisuudesta. (Linkitys olisi mukavaa, muttei välttämätöntä.).
- Selvät osallistumisohjeet ja -rajoitukset. (katso "luokat"-kohta sivun lopusta!).
- Kuvaukset luokkien vaikeustasoista (=esteistä).

Rajoitukset

Luokkia tulisi kisoissa olla vähintään kolme (3) ja enintään kahdeksan (8). Luokkien korkeudet saa järjestäjä itse päättää (poneille maksimikorkeudeksi suositellaan 110cm, hevosille 130cm.) Rajoituksista on suotavaa mainita kutsussa selkeästi. Luokka koot rajoitukset ovat järjestäjän päätettävissä. Suositeltavaa on, ettei sama ratsu saisi mennä kuin kahdessa (2) luokassa / kilpailut ja sama ratsastaja saisi tuoda korkeintaan 10% verran hevosia kokonaisosallistuja määrästä / luokka. Kilpailijan on kuuluttava johonkin seuraan!

Anomuksen lähettäminen

Anomukset lähetetään osoitteeseen vhevoset@POISTAluukku.com otsikolla 'MEJ anomus'. Anomuksen muoto:
<tr>
<td> Kisa PVM (00.00) / VIP (00.00) </td>
<td> <a href="http:// alkuinen kutsun osoite">Kutsu</a> / <a href="http:// alkuinen osoite">Järjestyspaikka</a> </td>
<td> Erityistä mainittavaa </td>
<td> </td>
</tr>

Hyväksytyistä anomuksista ei ilmoiteta erikseen järjestäjälle, vaan kun osallistujia alkaa tulla, täytyy hänen itse käydä sivuilta varmistamassa onko anomus lisätty kalenteriin.
Huom! Minulla on oikeus siirtää kisapäivää seuraavaan sopivaan päivämäärään, mikäli esim. päivitykset viivästyvät sen verran että alkuperäinen kisapäivä on liian pian. Ilmoitan muutoksista aina mailitse järjestäjälle. Jos sinulle on ehdottoman tärkeää, että kisat ovat juuri haluamanasi päivänä eikä sitä saa siirtää, siitä on hyvä ilmoittaa anomuksessa.

Tulosten lähettäminen

Tulokset lähetetään sähköpostilla osoitteeseen vhevoset@POISTAluukku.com otsikolla 'MEJ tulokset'.
Sähköpostista tulee löytyä seuraavat tiedot:
- Kisojen piivämäärä sekä järjestävän tallin/yhdistyksen (tms.) nimi
- Kutsun osoite

Emme pidä rankinglistaa, joten muuta ei tarvitse lähettää kuin edm. tiedot!

Sijoittuminen MEJ:n alaisissa kilpailuissa:
1-3 osallistujaa / 1 sijoittunutta
4-8 osallistujaa / 2 sijoittunutta
9-15 osallistujaa / 3 sijoittunutta
16-24 osallistujaa / 4 sijoittunutta
25-35 osallistujaa / 5 sijoittunutta
36-48 osallistujaa / 6 sijoittunutta
49-63 osallistujaa / 7 sijoittunutta
64-80 osallistujaa / 8 sijoittunutta
81-99 osallistujaa / 9 sijoittunutta
100- osallistujaa / 10 sijoittunutta
Tämä sijoitustaulukko on täysin sama kuin arvontakoneessa, joten tulokset on helppo arpoa sillä.

Suosituksia luokista

- Pienille poneille suunnatuissa luokissa (n.30cm-70cm) esteiden olisi parasta olla tavallisia, eri materiaaleista (puut, kivet, risut...) koottuja pystyesteitä. Pikkuponeille ei suositella vaativampia (esteitä mäessä, vesiesteitä jne.) ratoja. Pienet porrastetut mäet kuitenkin hyväksytään.
- Isommille poneille suunnatuissa luokissa rata voi olla sama eikä erikoisesteitä tarvitse olla. Mahdollista kuitenkin on vaikeuttaa rataa mm. vesiesteillä, mäkiesteillä, portailla jne. Myös vesiesteet pitkillä kahlausosuuksilla ovat suosittuja.
- Hevosten luokissa käytössä ovat samantyyliset esteet, tosin tietysti korkeampina. Muutamia erittäin vaativia esteitä suositellaan käytettäväksi ainoastaan hevosluokissa (tälläisiä ovat esim. hankalat pituusesteet sekä esteet vedessä ja jyrkissä mäissä). Suositeltavaa on järjestää muutamiin vaikeimpiin esteisiin mahdollisuus kiertoteihin, joilla on helpommat esteet, mutta joiden kautta menemiseen menee ylimääräistä aikaa.

Esteiden rakentamisessa voi käyttää mielikuvitusta, pienissä luokissa tavalliset esteet voivat olla vain esim. puunrungoista, vaativimmissa esteissä hevonen voi joutua hyppäämään suuren "renkaan" läpi, tai este voi olla vaikkapa talon muotoinen/näköinen. Erikoisen näköiset/väriset/muotoiset esteet testaavat hevosen hermoja ja luottamusta ratsastajaan, sekä antavat lisää rohkeutta.

Mahdollista on myös järjestää luokkia edellämainituista malleista poiketen (mm.harrastelijaluokat). Esim. Nuorille hevosille suunnatulla radalla voi olla vain tavallisia helppoja pystyesteitä. Kutsuun on hyvä siis rajoitusten lisäksi laittaa hieman mainintaa radan esteistä.