Tuntihevoset ja -ponit

= helppo   = keskitaso = vaikea
✓-merkit kuvaavat hevosen vaikeustasoa; ensimmäinen kuvaa luonnetta yleisesti, toinen hoidettaessa ja kolmas liikuttaessa.

Starry Milkway

         

Haflinger, tamma
s. 20.05.2012
Hoitaja: etsinnässä
Omistaja: Myllykujan Ratsutila
Käy tutustumassa tarkemmin Minkiin

Aloittelijoiden lempiratsu Mink on suloinen tallin tukkajumalatar - ja tallilaiset sitten rakastavat letittää tamman harjan kiinni joka tunnin ajaksi (lue: kysyvät joka päivä eikö harjaa voisi leikata ihmisten mittoihin.) Mink tekee kaikenlaisia tunteja, ja toimii jopa tallilla olevan hevoskerhon maskottina.


Woodpecker

         

New forest, tamma
s. 24.10.2012
Hoitaja: etsinnässä
Omistaja: Myllykujan Ratsutila
Käy tutustumassa tarkemmin Voodiin

Voodi on keskivaikea keskitason opetusponi; hoidettaessa todella helppo käsitellä ja rapsutella, mutta ratsastaessa ponitamma on oikea energiapommi - sen takia sille pitääkin olla koko ajan keksimässä jotain touhuttavaa ja erilaisia tehtäviä, tai saattaa huomata ajautuneensa jonnekin aivan muualle kuin alunperin oli tarkoituksena. Voodi on tuntikäytössä.


Skiippagurra Kjellfrid

         

Norjanvuonohevonen, tamma
s. 12.05.2013
Hoitaja: ttanja
Omistaja: Myllykujan Ratsutila
Käy tutustumassa tarkemmin Juliin

Juli on syötävän suloinen ponitamma, niin luonteeltaan kuin ulkonäöltäänkin. Tammalla on yksi erityisen vahva kiinnostuksen kohde: kaikki syötävä. Helposti käsiteltävissä oleva vuonohevostamma tekee niin aloittelijoiden kuin myös kokeneempienkin tunteja, mutta tarvitsee vastikkeeksi paljon heinää.


Jägerfuxen

         

Pohjoisruotsinhevonen, ruuna
s. 12.09.2012
Hoitaja: Piia
Omistaja: Myllykujan Ratsutila
Käy tutustumassa tarkemmin Jöröön.

Jos jotain hevosta voisi kutsua pomminvarmaksi, niin se olisi Jörö. Jörön luonne on rauhallinen ja tasainen, eikä yllätyksiä pääse käymään. Jonkun mielestä ruuna on vain laiska, mutta ratsastuskoulukäyttöön tämä herra sopii vallan mainiosti. Jörö tekee pääsääntöisesti aloittelijoiden tunteja.


Marraskuun Maailmanvaeltaja

         

Suomenhevonen, ruuna
s. 06.12.2012
Hoitaja: etsinnässä
Omistaja: Myllykujan Ratsutila
Käy tutustumassa tarkemmin Marrakseen

Kaikkien kaveri, leppoisa Marras-vanhus on varsin uusi tuttavuus Myllykujassa. Uutuudestaan huolimatta se on jo ottanut paikkansa tallin mielennostattajana, ja hörisee aina ystävällisesti kaikille tallikäytävässä oleville. Vanhan ikänsä takia Marras tekee pääasiassa rauhallisia tunteja.


Aeolous Fortis

         

Suomalainen puoliverinen, tamma
s. 18.10.2013
Hoitaja: etsinnässä
Omistaja: Myllykujan Ratsutila
Käy tutustumassa tarkemmin Lunaan

Luna on hyväkäytöksinen ja -tapainen suomalaisleidi, joka on tallin aktiivisin kilpailija. Tällä hetkellä tamma on mammalomalla niin kilpakentiltä kuin myös opetuskäytöstä, ja huolehtii juuri syntyneestä varsastaan, Vikistä.


Ithlinne

         

Friisiläinen, tamma
s. 12.11.2011.
Hoitaja: nienke
Omistaja: Myllykujan Ratsutila
Käy tutustumassa tarkemmin Ithiin

Ithlinne on tallimme DIIVA. Se rakastaa huomiota, kehuja sekä taputuksia ja tietää olevansa kaiken sen arvoinen - tai ainakin omasta mielestään. Friisiläinen toimii kieltämättä hyvin ja kauniisti, mutta ensin sen sielunelämää tulee hieman ymmärtää. Tamma on normaalissa tuntikäytössä ja tekee myös satunnaisia aloittelijoiden tunteja.


Hurmeen Alofina

         

Suomalainen ratsuponi, tamma
s. 07.05.2012
Hoitaja: Luka Holm
Omistaja: Myllykujan Ratsutila
Käy tutustumassa tarkemmin Finaan

Fina on tavallaan projektihevosena Myllykujassa - siitä on tarkoitus kouluttaa ensiluokkainen opetushevonen, mutta sen kamala hoitokäytös ei ole vielä aivaa vakuuttanut. Tammaa saa käsitellä vain kokeneet tallilaiset, ja se on tuntikäytössä edistyneiden tunneilla.


Oldsfell`s Angelina

         

Wielkopolski, tamma
s. 25.6.2014
Hoitaja: Chiyo
Omistaja: Myllykujan Ratsutila
Käy tutustumassa tarkemmin Angieen

Nuori, juuri koulutuksensa päätökseen saanut Angie-tamma kiertää hieman kisakenttiä ennen täysivaltaista tuntiopetuskäyttöä. Hoidettavana helppo, ratsastaessa vielä hieman säikky ja todella herkkä. Tarvitsee johtohahmon hoitajakseen.


Aeterna Invictus

         

Suomalainen puoliverinen, ori
s. 01.12.2014
Hoitaja: etsinnässä
Omistaja: Myllykujan Ratsutila

Käy tutustumassa tarkemmin Vikiin

Reipas orivarsa on utelias ja koko tallin hellyydenkipein pikkuotus. Koulutus on varsalla kesken, eikä ori ole tuntikäytössä.


Yksityiset

Aurea Oraculo

Quarterhevonen, tamma
s. 04.09.2013
Hoitaja: etsinnässä
Käy tunneilla
Asuu päätallissa, karsinassa nro 7
Omistaja: Teemu Vuorimaa
Käy tutustumassa tarkemmin Okraan

Tallin työntekijän Teemun oma hevonen, jossa on jopa pientä sirkushevosen vikaa; Teemu on opettanut tammalleen monenmoisia erilaisia hienoja temppuja, ja pitää quarteria myös omana silmänteränään. Teemu etsii hoitajaa Okralle lähinnä liikutusavuksi kiireisimmiksi päivikseen. Ei tee tunteja muutakuin harvoin.


Cockamamie Lumos

Suomalainen puoliverinen, tamma
s. 24.07.2014
Hoitaja: etsinnässä
Käy tunneilla
Asuu päätallissa, karsinassa nro 9
Omistaja: Nina Clemènt
Käy tutustumassa tarkemmin Mannaan

Myllykujan toisen työntekijän, Niinan, oma hevonen. Hyväkäytöksinen sekä hyvätapainen tamma on varsin innokas liikkuja, joten ihan kokemattomille ei sitä ratsuksi anneta. Silloin kun Niina on itse liian kiireinen liikuttaakseen Mannaa, saatetaan se ottaa tunnille.


Farbranch Carica Papaya

Irish Draught, tamma
s. 15.02.2014
Hoitaja: etsinnässä
Käy tunneilla
Asuu päätallissa, karsinassa nro 12
Omistaja: Tuuli Honka
Käy tutustumassa tarkemmin Ayaan

Aya on kiltti tamma, joka osaa kuitenkin testailla ja koetella ihmisten hermoja. Se on iloinen ja energinen, mutta nöyrä. Hoitaessa Aya häslää ja häiriköi, ellei sitä osaa kieltää tarpeeksi tomerasti. Aina ei tosin sekään tehoa; se riippuu pitkälle siitä, millä tuulella tamma on.


Pirun Hetki

Suomenhevonen, ruuna
s. 20.5.2008
Hoitaja: etsinnässä
Käy tunneilla
Asuu yksityistallissa, karsinassa nro 3
Omistaja: Juuli Jokinen
Käy tutustumassa tarkemmin Rumbaan

Yleisesti ottaen Rumba on hurmaava herrasmies. Hieman hankalahko kuten isänsä, mutta onneksemme myös yhtä oppimishaluinen ja lennokasliikkeinen. Emältään ruuna on perinyt hyvät hermot ja upean hyppykyvyn. Tilanteesta riippumatta aina kohtelias ja rohkea, vaikka vähän tohelo onkin.


Macho

Risteytysponi, ruuna
s. 13.07.2005
Hoitaja: etsinnässä
Käy tunneilla
Asuu yksityistallissa, karsinassa nro 1
Omistaja: Anniina Vuorinen
Käy tutustumassa tarkemmin Masaan

Masan saa helposti tekemään kaiken mitä pyydetään, mutta se osaa kyllä luisua tehtävistä; ponin kanssa saa siis olla tarkkana. Tiukat ohjat sekä vaativa äänensävy yleensä tepsivät herran temppuillessa, ja yleisesti ruuna on todella mielekäs hoidettava.


Footloose Fance Free

DWB, tamma
s. vuonna 2005
Hoitaja: etsinnässä
Käy tunneilla
Asuu yksityistallissa, karsinassa nro 2
Omistaja: Hanna Backman
Käy tutustumassa tarkemmin Fancyyn

Hömppä ja pöljä neiti jolla ei ole aina käytöstavat aivan hallussa. Ei ole koskaan tahallaan ilkeä ja paha, rakastaa pientä härnäämistä ja viihtyy yleensä paremin yhden ihmisen seurassa kuin suuressa hevoslaumassa. Hellyydenkipeä.


Kredit Raziq

Marwarinhevonen, ori
s. 28.06.2015, 4- vuotias
Hoitaja: ei oteta
Käy tunneilla, eniten tekee estetunteja
Asuu yksityistallissa, karsinassa nro 4
Omistaja: Emily Lindberg
Käy tutustumassa tarkemmin Kepeen

Kredit Raziq - tutuimmin kuitenkin vain pelkkä Kepe on luonteeltaan erittäin hyvä käytöksinen ja valpas Marwarinhevosori, jolta ei jää sitten mikään huomaamatta. Kepe katseleekin usein valppaana ympärillä tapahtuvaa toimintaa sekä menee ilman muuta tutkimaan sille entuudestaan tuttuja tai tuntemattomia asioita tai esineitä. Jopa vesiletku voi olla Kepen mielestä niin mielenkiintoinen, että sitä pitää kokeilla sekä hampailla että kavioilla.


Hazelnut Crust

Englanninpuoliverinen, tamma
s. 13.07.2005, 10-vuotias
Hoitaja: ei oteta
Ei tuntikäytössä
Asuu yksityistallissa, karsinassa nro 5
Omistaja: Inna Paakkanen
Käy tutustumassa tarkemmin Hazeliin

Yleisesti ottaen Hazel on mukava tamma, jonka kanssa on mukava touhuta kaikenlaista. Hazel on kuitenkin suurenluokan jännittäjä ja hevonen, jonka kanssa ei sovi kiirehtiä. Tamma omaa myös hieman herkän luonteen ympärillä tapahtuviin asioihin. Tarhassa Hazel pärjää parhaiten yksin, mutta tulee myös toimeen muiden hevosten kanssa, joskin oleilee silloin tarhan nurkassa yksinään. Sitä ei kauheasti tarhakaverit tai muutkaan hevoskaverit kiinnosta. Hakiessa tarhasta Hazel tulee portille vastaan ja antaa ottaa kiinni ilman suurempia ongelmia.


Ryövärin Tuulenruhtinas

Englanninpuoliverinen, tamma
s. 13.07.2005, 10-vuotias
Hoitaja: ei oteta
Ei tuntikäytössä
Asuu pihatossa, -
Omistaja: Hannele Taivalvaara
Käy tutustumassa tarkemmin Tumppuun

Tumpulla on tapana esittää kovaa, mutta sisimmässään ori on varsinainen lapanen. Samanikäisten porukassa varsa oli oikea riiviö, mutta kun se siirrettiin isojen poikien kanssa samaan tarhaan opettelemaan tapoja, oltiinkin yhtäkkiä niin nössykkää. Nykyisin ori on oppinut, ettei öykkäreistä pidetä, ja käyttäytyy laumassa ihan hevosiksi.


Tallilta löytyy myös muita nelijalkaisia paijattavia:
Hiirikissa Kepu ja tallipupu Chaplin