Ithlinne


kutsumanimi Ithi
friisiläistamma
syntynyt 12.11.2011., 11-vuotias
musta, 159 cm

kasvattaja Anton Vos, Alankomaat evm
om. Venn VRL-08561 / Myllykujan ratsutila
VH14-040-0112
Nienke (Hoitopäiväkirja)

ko. Intermediaire, re. 80cm, me. 70cm
      (mitä?)

Luonnekuvaus

Ensimmäisenä Ithissä kiinnittää huomion lennokkaisiin askeliin ja pitkänä hulmuavaan harjaan - tamma suorastaan rakastaa esiintyä ja olla huomion keskipisteenä. Tämä valitettavasti ilmenee myös diivamaisena luonteena ja tammamaisena kiukutteluna. Ithiä saa parhaillaan metsästää tarhasta vaikka tunnin, jos unohtaa ottaa herkut mukaan. Hemmottelulle perso tamma antaa kuitenkin kiinni helposti, kun porkkanapussia rapistaa portin takana. Taluttaessa kannattaa kietoa ketju turvan ympärille, sillä Ithi saattaa kesken reissun päättää jatkaa reissua eri suuntaan.

Harjatessa Ithi kannattaa sitoa kiinni, muuten tamma pyörii ja hyörii uteliaana tutkien kaikkea ja kaiken, kuten hoitajan hiukset, kengät, auki jääneen oven... Tamma ei myöskään pidä pään tai mahan alusen harjaamisesta, joten näissä onnistuminen on huomattavasti helpompaa, kun riimunnaru estää liikkumisen. Myöskään kavioiden puhdistus ei ole kaikkein helpointa, sillä Ithi kyllästyy helposti ja alkaa riuhtoa jalkaa irti. Hyvinä päivinä Ithi osaa olla myös se kaikkein suloisin kullanmuru, jonka utelias puhina vain hellyyttää.

Pesu, raspaus ja kengitys ovat toimia, joissa Ithiä käsittelevät vain kokeneimmat. Tamma inhoaa vettä ja jos hevonen osaisi kiivetä seinälle, roikkuisi se kaikilla neljällä jalalla kattolistoissa pesukarsinassa. Eläinlääkäri ja kengittäjä ovat myöskin usein hengästyneitä tai vähintään pahalla päällä taisteltuaan tamman kanssa siitä, pystyykö neiti olemaan paikoillaan ja nostamaan jalkojaan.

Selkäännousu kannattaa tehdä nopeasti, sillä muuten saa hyppiä yhdellä jalalla tamman perässä. Kun sinne satulaan sitten viimein istahtaa, muuttuu Ithi vieläkin pahemmaksi diivaksi. Ilmakaviot halkovat kenttää pitkin askelin, mutta liikkeet ovat onneksi melko pehmeät. Jos selässä horjuu tai ottaa liian kovasti kiinni suusta, osoittaa tamma mieltään päätään viskomalla ja pahimmillaan tekemällä täyspysähdyksen keskelle uraa. Osaavan ja helläkätisen ratsastajan alla Ithi osaa myös näyttää erittäin korkean koulun liikkeitä ja aiheuttaa hyväksyviä huokauksia kentän laidalla. Esteillä vauhtia riittää, mutta taito loppuu nopeasti kesken ja puomit alkavat kolista alas isoilla radoilla. Hypyt siis ovat selvästi tamman kakkoslaji, mielummin sitä vaikka harjoittelee laukanvaihtoja joka askeleella.

Luonne ja menneisyys © Anita!

Hoito-ohjeet

Asuu karsinassa nro. 8
Tarhaus: Tarhataan Julin kanssa tarhassa nro 5.
Loimitus: Sateella sadeloimi, fleeceloimi -15 asteessa. Toppaloimi -20 asteessa ja sisälle -25 asteessa.
Liikutus: Satulahuovan kanssa romaani.Sukutaulu

i. Aegli Aep Aevenien evm fr ii. Cahir Mawn Dyffryn aep Ceallach evm fr iii. Gerard z Rivii evm fr
iie. Yennefer z Vengerber evm fr
ie. Falca Aep Rhiannon evm fr iei. Duny evm fr
iee. Zerrikania z Zireal evm fr
e. Francesca Findabair evm fr ei. Emhyr var Emreis evm fr eii. Deithwen Addan yn Carn aep Morvudd
eie. Keira Metz
ee. Enid an Gleanna evm fr eei. Avallac'h
eee. Blommer an Gleanna
[Näytä sukuselvitys]

Kilpailukalenteri

KOULURATSASTUS

02.07.14, kutsu, Va A, 9/11
11.07.14, kutsu, int |, 14/30
14.07.14, kutsu, Va A, 3/40
05.07.14, kutsu, Va A, 3/12
ESTERATSASTUS

03.07.14, kutsu, 70cm, 5/11
03.07.14, kutsu, 80cm, 9/11

NÄYTTELYT 
21.12.2014, Vaahterapolku, Söpikset, hevostammat, 3/4 


Valmennukset

[Näytä valmennnus]

Kouluvalmennus 27.6.2014, valmentajana Sylvester


Menneisyys

17.6.2015 - Ithlinnestä saatiin napattua uusi kuva.
10.6.2015 - Ithi sai itselleen hoitajan, Nienken! Tervetuloa!
18.5.2015 - Hevonen vapautuu hoitajahakuun
25.11.2014 - Ithi sai itselleen uuden hoitajan, Ronjan! Tervetuloa!
03.11.2014 - Tammamme sai uuden kuvan, kun sattui sopivasti aidan reunalla oleskelemaan kun Venn pyyhälsi ohi kameransa kanssa!
06.09.2014 - Ithi sai itselleen hoitajan! Nyt jännitetään, alkaako neidin ja uuden tuttavuuden yhteispeli miten.
05.06.2014 - Ithlinne tuotiin Myllykujaan.

Ithi syntyi Alankomaissa pienessä siittolassa, jossa sen oli tarkoitus kerätä kasvattajalleen mainetta ja kunniaa näytöshevosena sekä kouluratsuna. Varsan liikkeet olivat alusta alkaen sulavat ja se esitti laitumella lennokasta ravilisäystä jo kolmen päivän ikäisenä. Juuri kun tamma täytti neljä vuotta ja oli aloittamassa kisauraansa, kasvattaja jäi kiinni runsaista veropetoksista ja joutui pakkohuutokauppaamaan koko omaisuutensa, ennenkun joutui vankilaan. Ithlinne myytiin pilkkahintaan johonkin keskieurooppaan, eikä kukaan tiedä, miten se joutui Suomeen. Eräänä päivänä Venn etsi uuteen ratsastuskouluunsa tasokkaampia ratsuja ja sattui näkemään hevostrokarin pihalla ravilisäystään esittävän Ithin. Tamman turkki oli kiilloton ja harja takussa, kaviot kasvaneet pitkiksi ja lihaksetkin puuttuivat. Silti joku tuossa hevosessa vakuutti Vennin, ja tamma muutti Myllykujaan.

Nyt useamman kuntoutuskuukauden jälkeen Ithi on valmis palaamaan kisaradoille ja toimii myös kohtalaisesti ratsastuskoulutunneilla, kuitenkin mieluiten vain kokeneiden tunneilla herkkyytensä vuoksi.