MUU TOIMINTA | YKSITYISET | VALMENNUKSET | KURSSIT & LEIRIT | KILPAILUT | KASVATUS | TUNTILISTAT

Muu toiminta

Myllykujan ratsutilalla on hoitajatoiminnan lisäksi monenmoista muutakin aktiviteettiä, mm. viikottaisia vakiotunteja, valmennuksia, maastoretkiä, vaelluksia, leirejä sekä kursseja. Kaikista tulevista tapahtumista ilmoitamme etusivulla sekä tapahtumat-sivulla. Pääpaino Myllykujassa on kuitenkin hoitajilla ja heidän toiveillaan, ja siihen keskitymmekin eniten.

Tuntitoiminta

Ratsastustunneille voit ilmoittautua foorumilla tuntiketjussa. Tunneille voi ilmoittautua milloin tahansa (koko ajan pyörivät ns. vakiotunnit). Tallin hoitajat voivat halutessaan myös ostaa tunteja (vakiotunnit -ketju) ilman tuotosvaatimusta, tällöin heiltä veloitetaan tunnin hinta, ja he saavat 2ap. Mikäli tunnista tekee myös tuotoksen, hintaa ei peritä, ja he saavat palkkion (lp + 2ap + 5-20v€).
Erillisiin aina ajoittain järjestettäviin tunteihin (foorumin tuntitoiminta -alueelle tulee aina aihe uudesta tunnista) otetaan ratsukoita rajallisesti, ja tunneille annetaan valmis sisältö tuntien tason mukaan (esim. tuntitarina, tehtäviä, tuntirunko). Nämä tunnit ovat erityisesti suunnattu niille, jotka haluavat tehdä tuntien eteen jotain tuotoksia (ja saada vakiokävijöinä mahdollisia bonuksia tuotoksista).

Tunneille saa tulla joko oman hevosen kanssa tai pelkkänä ratsastajana - tällöin tunnin pitäjä valitsee sinulle ratsun Myllykujan tuntihevosista.
Myllykuja tarjoaa monipuolista ratsastusopetusta eritasoisille ratsastajille. Ratsastuksenopettajana toimii Henna Kotkainen.

Valmennukset

Myös valmennuksia järjestetään Myllykujassa ajoittain. Osallistua saa joko omalla hevosella tai jollakin Myllykujan tuntiratsuista - valmentaja ei määrää hevosta, vaan sen saa valita itse, oman tasonsa huomioiden. Valmennusta ei järjestetä, jos osallistujia on alle kolme (3) henkilöä.
Jokaisen valmennuksen jälkeen valmennettavat saavat lyhyen kommentin siitä, kuinka valmennus tällä kertaa sujui ja mitä tehtiin. Kommentin saa myös kopioida oman hevosensa sivuille, jos niin haluaa.

Valmennuksiin tulee ilmoittautua joka kerta erikseen foorumilta löytyvään sen hetkiseen ketjuun. Kommentit pyritään kirjoittamaan aina samana päivänä valmennuksen kanssa.

Valmennusketjuja ei perusteta kovin usein, mutta halukkaat valmentautujat voivat suorittaa valmennuksia muulloin valmennusketjussa. Valmennukset ja ratsastustunnit eivät ole sama asia, valmennukset suoritetaan valmennukset -osioissa, tunnit ratsastustunnit -osiossa.

Maastoretket sekä vaellukset

Maastoretkiä ja vaelluksia ei järjestetä säännöllisesti. Myllykujan maastot ovat tallilaisten ja tuntilaisten sekä hoitajien vapaassa käytössä, kunhan muistaa ilmoittaa jollekkin menevänsä maastoon sekä ottaa kännykän mukaan -- näin varmistamme, ettei kukaan eksy ilman toivoa pelastumisesta sekä tiedämme olla huolestumatta jos heitä ei hetkeen näy. Myös maastoreitin kertominen jollekkin tallin henkilökunnan jäsenelle on suositeltavaa. Talliporukan yhteisistä maastoretkistä ilmoitetaan tapahtumasivulla sekä foorumilla.

Vaelluksia järjestetään yleensä kesällä leirien yhteydessä, mutta niitä voi varata myös mm. työporukoille virkistäytymiseen. Tällöin kannattaa ottaa suoraan yhteys tallin omistajaan Mirandaan tai tallimestari Venniin. Talli huolehtii hevosista, jos ryhmällä ei sellaisia itsellään ole.
Mikäli tällä hetkellä on vaelluksia, niistä lisätietoa löydät foorumilta.

Leirit

Järjestämme kesäisin erilaisia hevosleirejä. Leiriläiset majoitetaan Kelojärven rannalla sijaitsevaan Myllykujan rantasaunaan, josta on pieni kävelymatka itse tallialueelle.
Myllykujan leirit ovat aina olleet suosittuja varsinkin korkealle tähtäävien ratsastajien keskuudessa - ratsutila yhdistää korkeatasoisen opetuksen ja hauskanpidon toimivalla tavalla, ja leirien jälkeen monet ovat jääneet vakiotuntilaisiksi tai osaksi valmennettavia.

Leirejä järjestetään kesäisin kesäkuun puolivälistä heinäkuun puoliväliin asti yhtäjaksoisesti, talvella on hiihtoloma- sekä joululomaleirit, ja satunnaisesti järjestetään viikonloppuleirejä kysynnän mukaan. Tarkemmat leiriohjelmat voit lukea leirisivultamme.

Kurssit

Myllykujan kurssit keskittyvät pääosin hevosien hoitamiseen, ruokkimiseen sekä ratsastamiseen, ja ne ovat lyhyitä, päivän-parin oppipaketteja. Pääasiassa kurssit ovat suunnattu Myllykujan hoitajille, mutta myös ulkopuoliset vieraat saavat niihin halutessaan osallistua. Tällähetkellä uusia kursseja ei ole vielä tulossa. Kurssimaksu riippuu kurssin aihepiiristä, osallistujamäärästä sekä pituudesta, mutta hintahaitari vaihtelee 5v€-30v€:n tienoilla.