Vaihtuvat koristekuvat

Kisatalli Vienre

Esittelykierros

Alue, jolla Kisatalli Vienre sijaitsee, oli alunperin täysin autiota. Tontti kuului rikkaalle skottilaiselle perheelle, joka ei tehnyt alueillaan yhtään mitään, joten suostuivat sitten myymään sen minulle pilkkahintaan. Olin jo pitkään käynyt ihailemassa tätä kaunista ylänkömaata Skotlannin itäosissa. Alue oli täydellinen tallin perustamiseen, sillä siellä oli paljon hyvää laidunmaata ja tasainen maa antoi hyvän mahdollisuuden rakentamiselle.

Aluksi talli oli vain pieni puskatalli, eikä siihen kuulunut juuri muuta, kuin valtava kesälaidun, pieni noin seitsemän hevosen tallirakennus ja hiekkakenttä. Tulevaisuudensuunnitelmat kuitenkin muuttuivat puskatallista yhä kunnianhimoisemmiksi ja lopulta tallirakennukseen tehtiin täydellinen remontti, jonka myötä se suureni huimasti. Samalla alueelle rakennettiin maneesi ja toinen kenttä. Aiemmin kaikki hevoset olivat olleet samalla laitumella, mutta nyt rakennettiin pieniä tarhoja, jotta jokainen pääsisi yksinkin ulkoilemaan. Myöhemmin kuvioihin astui vielä ponilaukkoihin soveltuva laukkarata, ja toista kenttää suurennettiin.

Uudistettu tallirakennus on suuri ja tilava ja sinne mahtuu yhteensä 50 hevosta. Karsinat on jaoteltu kahdelle käytävälle, toisella on 30 karsinaa ja toisella loput 20. Pääasiallisesti suurempi käytävä on tammakäytävä ja pienempi taas orikäytävä, mutta poikkeuksia saatetaan tehdä. Normaaleiden karsinoiden lisäksi molemmilla käytävillä on kaksi pesukarsinaa, sekä tammakäytävällä lisäksi kolme varsomiskarsinaa. Orikäytävältä löytyy kaksi laajennettua karsinaa niille poneille, jotka tarvitsevat itselleen enemmän tilaa. Käytävät erottaa toisistaan pieni ns. välikäytävä, jonka läpi pääsee kyllä kulkemaan poninkin kanssa. Lisäksi välikäytävästä pääsee tallin toimistoon, vessoihin, sekä tilavaan taukotupaan. Taukotuvasta voikin lähes aina löytää jonkun syömästä pullaa tai juomasta kahvia television ääressä. Lisäksi taukohuoneen takana on pieni lisähuone, jonne pääsee vaikkapa nukkumaan muutamaksi tunniksi tallitöiden lomassa. Tämä onkin hyödyllistä, sillä osa tallin työntekijöistä tulee kaukaakin, eivätkä välttämättä muuten jaksaisi koko päivää töitä. Taukotuvassa on myös yksi nurkkaus varattu tallityöntekijöiden kaapeille.

Lisäksi molemmilta käytäviltä löytyy omat satulahuoneensa, joissa on aina kyseisellä käytävällä majailevien ponien varusteet. Suuri rehuvarasto on tallin keskiosassa, mutta käytävillä on erikseen pienet rehuvarastot, joissa on nimettynä ja lajiteltuna jokaisen sillä käytävällä asuvan hevosen erikoisrehut. Alunperin kaikki rehut olivat samassa varastossa, mutta tämä jaoteltu tekniikka todettiin toimivammaksi tallin suuren hevosmäärän vuoksi.

Itse tallin vieressä on erillinen pieni rakennus, josta löytyy erilaisia aktiviteetteja poneille (ja hevosille). Siellä on kaksi solariumia, toinen pienempi pienille poneille ja toinen hieman isompi hevosille ja isoille poneille. Jos käytät solariumia pienellä ponilla, ole kiltti ja käytä silloin pienempää solariumia, joka kuluttaa huomattavasti vähemmän sähköä kuin isompi. Samasta rakennuksesta löytyy vesikävelytysmatto, joka tosin ei sovi kaikista isoimmille hevosille. Lisärakennuksesta löytyy myös kaksi ylimääräistä karsinaa siltä varalta, että hevonen tai poni täytyy jostain syystä majoittaa muualle kuin muiden ponien sekaan.

Rakennuksen ulkopuolella on suuri kävelytyskone, johon mahtuu yhtä aikaa kävelytettäväksi 5 hevosta tai ponia. Kävelytyskoneeseen pääsee niin tämän pienen lisärakennuksen sisältä, kuin tallipihankin puolelta. Kävelytyskoneen vieressä on pyöröaitaus, jota käytetään lähinnä juoksutukseen sekä nuorien varsojen kouluttamiseen.

Vähän matkan päässä tallirakennuksesta sijaitsee tilava maneesi ja sen vieressä pienempi hiekkapohjainen kenttä. Suurempi kenttä on hieman kauempana, kun taas laukkarata noin kilometrin päässä varsinaisesta tallirakennuksesta. Toiseen suuntaan tallilta mentäessä tulee vastaan tarhat ja niiden jälkeen suuri kesälaidun, joka on jaettu erikseen ori- ja tammalaitumiin. Laitumien takana virtaa pienehkö joki, jossa voi kesällä käydä vaikkapa uittomatkalla. Pidemmän matkan ystävät sen sijaan voivat käydä uittomatkalla kolmen kilometrin päässä läheisellä hiekkapohjaisella järvellä. Lisäksi tallilta lähtee kolme eri maastoestereittiä eri vaikeustasoilla ja pituuksilla. Näitä on kuitenkin mahdollista muokata itsekin, mikäli haluaa vaikeamman tai helpomman reitin, kunhan kirjoittaa lopuksi tallin ilmoitustaululle, että mitä on muokattu.

Osa tallista on aina tyhjillään, vaikka siellä olisikin runsaasti tilaa poneille - kenties uusien tuttavuuksien varalle, mutta toisaalta joskus tallin työntekijätkin joutuvat majoittamaan omia hevosiaan tallin tiloihin. Lisäksi omat kaksi friisiläishevostani asuvat yksityisinä tallissa. Osa karsinoista on myös varattu mahdollisille kisavieraille, mikäli he tulevat pidemmän matkan päästä, ja haluavat jättää ratsunsa talliin yöksi. Kenties joskus tulevaisuudessa kisavieraille rakennetaan omat majoitustilat, mutta ainakaan toistaiseksi niitä ei vielä ole.

Kaikki tallin tilat ovat ulkopuolisten vuokrattavissa, eivätkä käyttömaksut todellakaan ole päätähuimaavia. Mikäli haluat vuokrata jotain tallin tiloista, ota yhteyttä sähköpostilla

Ulkoasu © Eevuska, Tekstit © Wolf, Tämä on virtuaalitalli - This is a sim-game stable.